Gazete Vatan Logo

Opel Şubat’ta satışa çıkacak Insignia’da euroyu sabitledi

Opel, yeni modeli Insignia’yı Şubat 2009’da satışa sunacak

Yeni amiral gemisiyle D segmentinde liderliği hedefleyen şirket, Kasım’da aracın ön satışına başlayacak. Opel, Insignia’nın fiyatını 49-50 bin YTL olarak belirledi. Bu fiyat 1 ay boyunca euro yükselse bile aynı kalacak.

Opel Türkiye, D segmentindeki yeni modeli Insigna’nın satışına Şubat 2009’da başlayacak. Insignia için Kasım ayından itibaren ön sipariş almaya başlayacak olan şirket, piyasadaki dalgalanmaya rağmen döviz kurlarını sabitledi. Opel Türkiye, 115 beygir güç üreten 1.6 litre hacimli motora sahip Insignia’nın başlangıç fiyatını 49-50 bin YTL olarak belirledi. Opel Türkiye, yeni modeli için Kasım ayından itibaren ön sipariş almaya başlayacak. Şirketin belirlediği fiyatlar sipariş ve kapora verenler için euro yükselse bile Şubat ayında da geçerli olacak. Opel Türkiye, Aralık ayı başında ise fiyatları yeniden gözden geçirecek ve kurlara göre ya otomobilin fiyatını düşürecek ya da artıracak.

500 kişi sıraya girdi

Insignia’nın Avusturya Salzburg’taki deneme sürüşünde sorularımızı yanıtlayan General Motors Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Insignia’nın kendileri için çok önemli model olduğunu belirterek, “Insignia, gelecek yıllarda bayrağımızı taşıyacak amiral gemimiz olacak. Insignia’yı Vectra’nın devamı olarak görmüyoruz. Tamamen farklı bir araç. Insignia, Opel’in bundan sonraki tasarım çizgisini gösteriyor” dedi.

Yeni modellerini Şubat’ta satışa sunucaklarını ifade eden Keklik, 20-22 bin adetlik büyüklüğe sahip D segmentinden yüzde 15-20 arasında pay almayı hedeflediklerini söyledi. Keklik, “1.6 litrelik motor seçeneğimizde otomatik şanzıman seçeneği oılmamasına karşın, D segmentinde liderliği hedefliyoruz. Rakiplerimiz ise VW Passat, Peugeot 407 ve Ford Mondeo” diye konuştu.

Insigna’yı Autoshow’da tüketicilerle buluşturduklarını kaydeden Keklik, bugüne kadar araçla ilgilenen bin 200 kişinin 500’ünün sıraya girdiğini belirtti.

Kalitesi Vectra’yı geçmiş

Opel’in D segmentindeki yeni temsilcisi Insignia, sedan ve hatchback versiyonlara sahip. Otomobile ilk bakışta krom ızgara, yenilenen Opel logosu, yuvarlak ve kaslı hatlar dikkati çekiyor. Insignia’da 7 farklı motor seçeneği var. 1.6 lt 115 bg, 1.6 lt 180 bg, 2.0 Turbo 220 bg, 2.8 V6 AWD 280 bg benzinli motor seçeneklerini oluşturuyor. 130-160-190 beygir güç üreten 2.0 CDTI Insignia’nın dizel motorları olarak karşımıza çıkıyor. Araçta tasarım ve güçlü motorların yanı sıra iç mekandaki yüksek kalite de öne çıkıyor. Özellikle ön konsol oldukça şık tasarlanmış. D segmentindeki eski oyuncusu Vectra’dan eser yok. Premium bir iç mekan yaratılmış. BMW ve Mercedes’i aratmıyor. Nano teknolojisiyle üretilen kir tutmayan koltuklar bile unutulmamış. Otomobilin yol tutuşu da oldukça başarılı...

Opel Eye şerit dışına çıkan sürücüyü uyarıyor

Opel Insignia’nın sürüş konforunu ve güvenliğini artıran birçok teknolojik ekipman düşünülmüş. Kazaların yüzde 82’sinin gece ya da kötü hava koşullarında gerçekleştiğini tespit eden Opel, yeni bir far sistemi olan AFL’yi geliştirdi. 9 farklı fonksiyona sahip AFL, hıza, hava ve yol koşullarına, direksiyon hareketlerine, sinyal lambasına ve sürücünün aracı kullanma şekline göre değişebiliyor.

Araçta ilgi çeken bir diğer önemli teknolojik donanım Opel Eye (Opel Gözü). Opel Eye kamera sistemi yol işaretlerini okuyup, hafızaya alıyor ve istem dışı yol dışına doğru giden sürücüyü sinyal sesiyle uyarıyor. Bunun yanı sıra yoldaki trafik levhalarını, sürücüye gösterge tablosundaki yol bilgisayarı aracılığıyla gösteriyor. Opel mühendislerinin Insignia’da övündüğü özelliklerden biri de sürtünme katsayısı. Araç, 0.27 oranıyla segmentinin en düşük sürtünme katsayılarından birine sahip. 1.6 lt 115 beygir gücündeki Opel Insignia’nın fiyatı 49-50 bin YTL olarak belirlenirken, 5 bin YTL ekstra farkla 180 beygirlik versiyon satın alınabiliyor. Dizel motorlu Insignia’nın başlangıç fiyatı 68-69 bin YTL olacak.

Haberin Devamı