Gazete Vatan Logo

Opel’de hedef ilk 3

Yeni Opel Mokka X, Ekim’de satışa çıkacak. Opel Genel Müdürü Keklik, “Mokka X ivme kazandıracak. Hedefimiz otoda ilk 3” dedi

Opel’de hedef ilk 3

Opel’in B-SUV modeli Mokka’nın yeni yüzü Ekim ayında müşterilerle buluşacak. ‘X’, Opel ürün gamında ilk kez yeni Mokka X ile kullanılmaya başlanacak. Opel’in gelecekte piyasaya sunacağı modellerinde de ‘X’ vurgusu yapılacak. Yeni Mokka X Enjoy, Design ve Excellence donanım seviyeleriyle satışa sunulacak.

Araç, 1.4 ile 1.6 litre arasında değişen benzinli ile dizel motor yelpazesine sahip olacak. Mokka X’in fiyatı, benzinlide 73 bin 600 TL’den, dizelde 88 bin 600 TL’den başlıyor. Ülkemizde yoğun talep gören 1.6 dizel-otomatik seçeneğinin fiyatı da 92 bin TL olarak açıklandı.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, yeni Mokka X’in markanın satışlarına ivme kazandıracağını belirterek, “2107’de 9 bin Mokka X satmayı hedefliyoruz” dedi. Yılın ilk 8 ayında otomotiv pazarının yüzde 5 daralmasına karşın Opel’in yüzde 14 büyüdüğünü ifade eden Keklik, şöyle devam etti: “Satışları 27 bin 758’den 31 bin 669’a çıkararak ülkemizin en çok tercih edilen ilk üç markası içinde yer almayı başardık. Bunun arkasında yoğun talep gören 1.6 litre hacimli dizel motor seçeneklerini sunuyor konuma gelmemiz önemli bir rol oynadı. Hedefimiz bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz en yüksek satış rakamına ulaşarak 65 bin adet üzeri bir satış ve yılı ilk 3 marka içinde tamamlamak.”

Haberin Devamı