Karayalçın’ın şansı yükseliyor!

Haberin Devamı

Baykal’ın Ankara Büyü kşehir Belediye Başkanlığı’na Murat Karayalçın’ı aday göstermesi şaşırtıcı ama doğru oldu.. Genel seçimde Karayalçın’ın birliktelik önerilerini yanıtsız bırakmıştı. Bu kez tercihi CHP ve Ankara için şans yarattı. Zeki Sezer’in aday çıkartmayarak Karayalçın’ı desteklemesi de doğru politikadır. Sosyal demokrat oylar bu kez bölünmeyecek!... Soldaki dağınıklık AKP’ye yaramayacak... Gökçek’ten bıkmış olan eski DYP’li, ANAP’lı seçmenlerin çoğunluğu da Karayalçın’ı destekleyecek!... Umalım gönülsüz davranan CHP yönetimi örgütleriyle Karayalçın’ı sahiplenir, çalışır!..

Ankaralı Gökçek’ten bıkkın!.. Gökçek artık istenmiyor! Kılıçdaroğlu’nun Gökçek’le ilgili yolsuzluk iddiaları Karayalçın’ın şansını pekiştiriyor. Politik ayrımcılıkla CHP’li ve Alevi yurttaşlarımızın evleri es geçilerek yürütülen kömür, erzak dağıtımları Gökçek’in tek umudu. Ancak vatandaşın sadaka ile kandırılması sanıldığından zordur. Vatandaş seçilen her başkandan destek göreceğini bilir!

Keçiören olayı da Karayalçın’ın şansını artırıyor!... R. T. Erdoğan’ın Melih Gökçek’i kerhen aday gösterdiği bilinen sırlardandır. Keçiören’in başarılı başkanı Altınok’tan “kaset” bahanesiyle vazgeçilmesi, aslında ezeli rakibi Gökçek’in şansını karartıyor! Belki Başbakan bir taşla iki kuş birden vuruyor. Keçiörenlilerin sevgilisi Altınok ikidir Anakent’e aday olmak istemişti. Gökçek önünü kesmişti. Beklenmedik operasyon Altınok’u tasfiye ederken, Gökçek’i de tahtından indireceğe benziyor. AKP büyük olasılıkla Keçiören’i MHP’ye kaptıracak! Çankaya’ya koyduğu adayla oyu daha da düşecek! Çankaya’da CHP adayı şehirci Bülent Tanık, Yenimahalle’de başarılı iş adamı Fethi Yaşar Karayalçın’a oy getirecekler!

***

Gökçek’den bıkılması doğal. Kendisi ve kadrosu belediyeciliği bilmiyorlar... Trafiği bilmeden pahalı yatırımlarla düzenlemeler yapıyorlar. Çankaya’daki trafik keşmekeşi Guinness rekorlar kitabına girebilir! Misal, Kavaklıdere’nin Arjantin Caddesi’nden Hoşdere Caddesi’ne gidebilmek için, önce Çankaya’ya çıkıp, sonra tekrar Kavaklıdere’ye geri dönmek, ardından yeniden Çankaya’ya çıkmak gerekiyor!?..

Yap bozların sonu gelmiyor... Yandaşlara kaldırımların sürekli yeniletilmesi belediye klasiği!.. Tutmayan ithal ağaçların geceleri gizlice yenilenmesi savurganlık örneği! Bir birimin yaptığının ertesi gün diğerince bozulması sanki doğa kanunu... Ankara her taraftan kazılıyor!.. Fıkradaki gibi:

Belediye yetkilisi Gökçek’i överek, “artık altyapı nedeniyle yolları kazmıyoruz” müjdesi vermiş!.. Şaşıran Ankaralı sormuş: “nasıl yani?!” Yetkili gururla “Melih Başkan” demiş, “Avustralyalılarla anlaştı. Gereken yerleri Sidney’den kazdırıyoruz. Sidney tam Ankara’nın altına denk geliyor da!..” Afallayan Ankaralı “iyi de” demiş “bu köstebek yuvası yolların hali ne o zaman?” Yetkili soranın cehaletine kafa sallamış, “Karşılıklılık ilkesi var hemşerim” demiş, “elbette biz de Sidney’in altyapı kazılarını Ankara’dan yapıyoruz!..”

***

Belediyenin DSİ’yi devreden çıkartarak plansız projesiz su sağlama yatırımı, Kızılırmak suyunun yeterince arıtılamaması, ölçü aletlerinin Ankaralılara fahiş fiyatlarla satılmasıyla Gökçek’in bir tür yasa dışı vergi salması, Atatürk Bulvarı’nın Kızılay Çankaya arasında karnıyarığa dönüştürülmesi. Yayaların karşıdan karşıya geçmesi engellenirken, Tunalı Hilmi Caddesi’ne dönüşün eskisinden beter hale getirilmesi, Metronun bitirilememesi, temeli atılan CSO Konser Salonu’na 15 yıldır çivi çakılmaması, Ankara’ya opera binası yapılamaması, çöplerin arıtılamaması, hava kirliliği, MHP’nin belgelediği Gökçek’in ekibine rant sağlayan kooperatif tezgâhları, ödenmeyen borçlar, daha neler, neler Ankaralıların dilinde!.. Gökçek’in istenmemesinin nedenleri saymakla bitmiyor. Ama en önemli neden Gökçek’in kendisi!...

Bence Karayalçın’ın görgüsü, bilgisi, deneyimi, Gökçek’in balon patlatmayla sınırlı vizyonuyla(!) kıyaslanamaz. Karayalçın özlenen Başkenti gerçekleştirebilir. Dilerim kazanır...

DİĞER YENİ YAZILAR