Dikkat müzisyen çıkabilir!

Geçtiğimiz sezon da ‘Bordo Eski Dostlar’dan bahsetmiştik. Fakat yenilenen işletmesiyle adres, öyle enteresan bir uğrak yeri oldu ki sormayın! Bu sıralar her yerde adını duyuyorsunuzdur... Hani şu, yemeğin ortasında Fazıl Say’ın birden bire piyano çalmaya başladığı meyhane... Ve aniden olduğu yerde kemanına sarılan öğrenci eşliğinde... Yanlış anlamayın; her ne kadar ‘Fazıl Bey ne zaman sahne alıyor?’ tipinde telefonlar açılsa da, yapılan tamamen keyfi bir jest.

Buranın meselesi mezesinden, balığından önce samimiyeti... Zaten en güzel muhabbetlerin döndüğü bir nokta olmanın dışında, ziyaret eden onlarca ünlü ismin illa ki birer şarkıyla akşamı şenlendirmesi cabası oluyor. (İsim isim saymayalım, o magazincilerin işi.) Geçtiğimiz gün bir misafirin çıkardığı gitar, öyle elden ele dolaştı ki, meğer dükkanda tek gitar çalamayan benmişim, onu öğrendim. Anlayacağınız; pek keyifli, kendi halinde bir tayfası var buranın... Çok sevgili omzu düşük ağabeylerimizin bozduğu yerlerden değil!

Dikkat müzisyen çıkabilir

Havadisler

- Soho House, bu sezonki programlarını iyice zenginleştirmiş. Salı günleri canlı performanslar, Çarşamba günleri caz etkinlikleri, Cuma günleri ‘House’ müzikler, Cumartesi günleri ise hip hop geceleri düzenlenecekmiş.

Haberin Devamı

- Abdi İpekçi Caddesi üzerinde, canlı müzik programları yapan taze bir adres açıldı; Barcode. Gündüzleri restoran servisi de veriyorlar ama biz sahnede Mert Davran’ın olduğu Salı gecesine denk geldik. Diğer günlerde de farklı sanatçıların performansları olacakmış. Yüksek tavanlı, ferah, ziyaret edilesi bir mekan olmuş.

- Taksim Kumbaracı yokuşunun başında, ‘By Bahçe’ isimli butik bir adres var. Geçtiğimiz Perşembe, Levent Yöntem’in organize ettiği, Selçuk Yöntem ve Güvenç Dağüstün’ün kabinde misafir olduğu bir parti vardı. ‘Akılda kalan şarkılar’ sloganıyla başlayan gece, umarım tekrar gerçekleşir.

- Topağacı’nın malum yokuşunun sonuna, adresine uygun isimli bir kafe açıldı; Son... Kendi boyutları ufak, fakat önündeki açık alanı oldukça geniş bir nokta. Basamaklarına atılan minderlerde, muhabbetli kokteyl yudumlamaları baya sevimli olacak gibi duruyor.

Haberin Devamı

- Sofa Hotel’in teras katındaki Frankie, Metin Arolat sahnesiyle sezona başladı. Salı geceleri program yapan Arolat, 90’lardan başlayıp günümüz pop müzik şarkılarıyla listesine devam ediyor. Özleyenlere duyurulur; bıraktığı yerden aynı hızla eğlenceli geceler yaşatıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR