Hocanın yeri

Hocanın yeri

Geçtiğimiz günlerde haberini vermiştik; Altan Gördüm, tiyatrodan işletme sektörüne dikey geçiş yapıyordu. Beklediğimiz mekan, Etiler-Hisarüstü arasında açıldı. ‘Sepya’ adını taşıyan adres, bir meyhane... Fakat o yeni nesle uygunlaştırılanlardan değil! Eski tip, ince ince saz ekibinin program yaptığı, bir yandan da sohbetin bozulmadığı zamanlardan kalma sanki...

Fiks mönü uyguluyorlar. Ama özellikle mezeleri, alakart restoranları aratmayacak cinsten. Mutfakta iki farklı aşçı, kendi yörelerinin yemeklerini yarıştırıyorlar. Biri İzmirli ve Ege sofraları kuruyor. Diğeri ise Antakya mutfağının üstadı... Onlar ‘Hangimizin pişirdiği daha çok sevilecek?’ yarışını sürdürürken, en mutlu olan tabağını sıyıran bizler oluyoruz. Anlayacağınız; meşhur usta, bu alanda da kendini aşmaya söz vermiş. Bana kalırsa, Gördüm’ün işletmeciliği, tiyatroculuğunu sollar gibi duruyor.

Akşamüstü mesaisi

Hocanın yeri

Gün geçmiyor ki, Maçka Akaretler’e yeni bir konsept gelmesin! Gece kulübü, meyhanesi, kahvecileri derken, taze bir akşamüstü barına da kavuştu bölge sonunda... Semtin yenisinin adı ‘Rosso’... Orta ses düzeyinde müzik dinlediğiniz, kokteyllerin envai çeşidini barındıran bir yer burası. Ünlü Süleyman Seba Caddesi’nin tam göbeğine konuşlanmış.

Haberin Devamı

Hali hazırda hizmet veren ‘Limoncello’nun girişinde olduğundan, geceye de devam etmek mümkün tabii... Fakat Rosso’nun meselesi başka... Akşam 5 civarı açılıp, yemek öncesi iki tek muhabbet etmek isteyenleri hedef almış. Hoş, karın doyurmaya yetecek bir mönüsü de var bu arada. İlk haftasından gözlemlediğim kadarıyla, oraların bu tarz bir dükkana ihtiyacı varmış ki biz oturacak yeri zor bulduk. Not: Rosso Mojito’yu mutlaka deneyin.

Havadisler

Hocanın yeri

- Türkiye’nin ilk ‘Nutella Cafe’si açıldı. Onlar çeşit ürünün hepsi, malum çikolata kullanılarak hazırlanacak. Memlekete henüz giren marka, Eataly’nin bünyesinde yer alıyor.

- İstanbul’un belki de en kalabalık kulübü diyebileceğimiz Sess, bu hafta Nişantaşı’ndaki yerinde açıldı. Yegane şubesi olan Türkbükü de dolup taşıyordu malumunuz. Bu sene de eski sistemi gibi, haftanın 6 günü Türkçe müzik çalacaklar.

Haberin Devamı

- Bugün ve yarın, çoluğu çocuğu toplayıp gidebileceğiniz bir organizasyon var. Akatlar Sanatçılar Parkı’nda ‘Sokak Lezzetleri Festivali’ düzenleniyor. Onlarca şeften tadımlar yapmanızın yanında, müzik dinletileri de yer alacakmış.

- W İstanbul’un içine, ‘Superjazz’ isimli bir mekan açılıyor. Haliyle yabancı ve caz ağırlıklı müzikler yapılacakmış. Bildiğim kadarıyla konsept, Bodrum’daki ‘Superb’ adındaki kulübün bir uzantısı.

DİĞER YENİ YAZILAR