Faytona binmeyin!

Mesele Büyükada seyahati olunca, akla ilk gelen fayton turları oluyor haliyle. Fakat atların çektiği ızdıraba şahit olsanız, bir kalemde vazgeçersiniz bu konfordan... Bizim de son ziyaretimizde, faytoncu arkadaşlara acımasız olmamaları konusunu anlatmaya çalıştım ama nafile! Zaten adanın dik yokuşlarında in-çık yaparken, bu sıcakta telef oluyor hayvanlar. Su vermesen dilleri dışarıda, versen ‘Çatlıyor!’ diyorlar. Neresinden tutsanız elinizde kalan bir durum.

Faytona binmeyin

Bir de başlarındaki arkadaş ‘Biz hayvanlarımıza aşığız ağabey!’ derken, arkadaki genç delikanlının atın kafasına vurmaya başlaması var ki sormayın! O gün elimizde kalmadı, bugün selam ederim kendisine! Aşırı tepki verdiğimi düşünmeyin sakın... Köklerimizden kalan adetlere saygımız sonsuz. Fakat o kadar sık ve atları dinlendirmeden sefer yapıyorlar ki, en hayırlısı fayton kullanmayıp bu işkenceye destek vermemek olur sanırım.

Hayal kırıklığı yaşadık

‘Çocukluğumda, adada menekşe satardım!’ diyecek kadar samimi ve özgüven sahibi bir sanatçı ağabeyimiz olarak tanırız Fedon’u... Küçüklüğümden beri hayranlık beslediğim, yıkılmayan bir çınardı gözümde... Ama ne yalan söyleyeyim, biraz hayal kırıklığına uğradım son sahnesinde... Şarkısını söylerken ilgisiz kalan birkaç kişiye, sahneden “Burada sizi eğlendirmeye çalışıyoruz. Gerçi sizin pek s..lediğiniz yok!’ dedi gözümüzün önünde!

Haberin Devamı

Tamam, ben de dinleyicinin ilgisizliğini, saygısızlık olarak adledebilirim. Lakin yine de, yapılan bu saygısızlığa boyut atlatmak yakışmadı bu duayene. Bir süre sonra hızını alamayıp, birileriyle tersleşmeye de devam etti üstelik. Mikrofondan küfür yağdıran birini, pek korumayı sevmez insanımız. Biz yine seviyoruz seni Fedon Abi! Sen böyle davranıp, kırma bizleri bir daha.

Faytona binmeyin

Aşıklara yeni bir yuva

Büyükada’nın faytonuna, sanatçısına kızdık biraz ama her şeyi de kötü demedik elbette. Oraların meşhur restoranı ‘By Şükrü’nün açtığı, taze bir de butik otel var artık; Aşıklar Butik... Adını meşhur Aşıklar Tepesinden alıyor. Bir hafta sonu kaçamağı için tavsiye edilir. Hem şehirden fazla uzaklaşmamış, hem de biraz nefes almış olursunuz. Yeşilin içinde, küçük, şirin bir konaklama köşesi...

Haberin Devamı

Muazzam konforlar bulma şansınız yok tabii ki adalarda. Fakat orada yapılabileceklerin en fazlasını yapmaya çalışmışlar. Hatta 7 odalı bir adres için ‘Çok bile olmuş’ denilebilir. İstanbul’a 1 saat mesafede, tatil kafasına girebilmek büyük lüks olsa gerek. Bu vesileyle adada bisiklet turu, sahildeki meyhaneler, nispeten temiz denizi de tavsiyeler arasındadır. Şehirden kaçmak isteyenlere duyurulur...

DİĞER YENİ YAZILAR