Hayırlı işler

Hayırlı işler

İyi bir yemek birçok yerde yenebilir belki ama bu sırada biraz da hayra geçmek fena olmaz sanırım... Son deneyimim Nişantaşı şubesinde olmakla birlikte, ‘Develi’ restoranlarının, sanırım her şubesinde yaptığı bir ‘sosyal sorumluluk’ işine denk geldim geçenlerde. ‘Yaşamı paylaşıyoruz’ mottosunun not düşüldüğü bir kağıt var herkesin önünde. Meselesi, artan yemeklerin barınaklardaki hayvanlara gidiyor olması. Altında ise uyarısıyla birlikte elbette; ‘Kürdanları tabaklara atmayınız!’ Malumunuz, günlük koşturma içinde, yardımlaşmayı unutur yurdum insanı! Hayvanlara destek olmanın yanında, bizleri de sıyıramadığımız tabaklardan kalanların günahlarından kurtarıyorlar! Helal olsun...

‘Hayrına gidin!’ de demedik tabii... Uzun zamandır A’dan Z’ye, bu derece lezzetli bir sofraya oturmamıştım. Genellikle mezeyi iyi hazırlayanın ana yemekte zayıf kaldığı, kebabı pişirenin tatlıyı batırdığı işletmelerle dolu her tarafımız... Fakat bizim Samatya’dan alıştığımız marka, her kalemi bir porsiyon daha sipariş vereceğiniz kalitede hazırlıyor. Çiğ köftesini dahi övebilirim, öyle diyeyim... Nişantaşı’ndaki yeri, Reasürans Çarşısı’nın, Abdi İpekçi girişinde... Bu adres, 15 senede çok el değiştirdi. Daha önce hiçbir tabelanın, bu kadar başarılı olduğunu hatırlamıyorum. Hem güzelce karın doyurmaya, hem de azıcık faydalı olmaya birebir... Duyurulur!

Haberin Devamı

Bir bu eksikti, iyi oldu

Hayırlı işler

Sabahtan gecenin geç saatlerine kadar, yapılacak onlarca şey var Cihangir’de... Her tarzdan restoranlar, kafeler, irili ufaklı barlar vesaire... Her ne kadar yeni dükkanlar açılsa da, artık ‘orada olmayan bir konsept kalmamıştır’ diye düşünüyorduk... Ki en basit, olması gereken mutfaklardan birini, atlamış meğer mahalle halkı. Yeni dönemin en popüler semtlerinden birinde, ‘Steak House’ olmaz mı hiç? Hani şu adı ‘et’ ile bitenlere benzeyen bir ismi var taze tecrübemizin; Hayalet... Fakat sonradan öğrendik ki adını pişirdiği üründen değil, etlerini kendi ürettiği çiftliğinden alıyormuş.

İş böyle olunca haliyle lezzetli malzeme getiriliyor mutfaklarına... Oldukça keyifli onlarca kalem var benim gibi etoburlar için. Baharatlı, soslu ne kadar yiyecek varsa, bir o kadar da formuna dikkat eden tabaklar mevcut. Esas güzel olan, böylesi bir öğün için hesaplı geldi bana fiyatları. Mevzu verdiğiniz para değildir, iyi et yemek istiyorsanız. Karşılığını alabilmektir ya... Buna rağmen lezzetine göre mütevazi hesapları... Herhalde kendileri ürettiği için böyle rahat oluyorlardır, kim bilir? Sadede gelirsek; artık Cihangir’in de ‘Hayalet’ adında bir ‘Steak’ restoranı var! Meraklısına duyurulur.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR