Boğaz’da kebapçı olur mu?

Nedense kalıplaşmış şöyle bir inanç vardır; “Boğaz’a nazır bütün dükkanlar balıkçı olmalıdır!” Halbuki değişik tarzlarda mekanlar da açılmıyor değil sahil şeridinde... Çin restoranı, İtalyan’ı derken, birçok dünya mutfağına deniz kıyısında rastlayabiliyorsunuz. Son tecrübemiz ise bunlardan oldukça farklı... Yeniköy’de taze şubesini açan Kaşıbeyaz’dan bahsediyorum.

Boğaz’da kebapçı olur mu

Yeşilköy’de, çocukluk yıllarımızdan beri hizmet veren bir restorandı, hatırlarsanız. Hatta restoran değil, adeta binlerce misafirini aynı anda doyuran bir fabrika mübarek. Büyüdükçe büyüdü... Balıkçısını açtı... İtalyan restoranını açtı... Tatlıcısını açtı... Fakat kebaplarındaki tat, bir türlü düşmedi damağımızdan. (Dedim ya; çocukluğumuzdan kalma diye herhalde.)

Bu sebepten olacak ki; çeşit çeşit mutfak seçenekleri varken, kebap ve Türk mutfağını taşımışlar yeni şubelerine. Yeniköy’ün en iyi manzaralarından birine sahip olan yerlerini, klişeye bağlı bir balıkçı yapıp, kolaya kaçmamışlar. Et yemeği seçenlerin de, denizi izleme hakları saklı kalmış anlayacağınız...

Haberin Devamı

ORİJİNAL ŞARAP EVİ

Kendince modern bir dekor hazırlayıp, üç beş marka şarabı kavına koyunca, ‘şarap evi olduk’ diyen işletmelere aşinasınızdır. Bizim önereceğimiz adres, elbette ki bunlardan değil. Şimdiki adı ‘Nikos’ olan mekan, eski Victor Levi’nin yerinde... Ve eski halindeki yenilenmeye çalışılmış, bu nedenle dokusu bozulmuş bütün mimarisi düzeltilmiş haliyle. Zaten konseptine uygun, 100 yıllık bir binada, tarihi eser muamelesi yapılacak bir doğal dekoru var.

Boğaz’da kebapçı olur mu

Gece hayatından yakınen tanıyacağınız Nihat Yücetürk’e ait proje... En hesaplısından, en pahalısına kadar binbir çeşit ürünü koymuş mönüsüne. Seçenek çok... Bir de her içeceğinizin yanına, yemek için neyin yakışacağı da tavsiye ediliyorlar. Gravyerini özel olarak Kars’dan getirtiyor, kuru etlerini ise şahsına münasır Boşnak’lardan alıyorlar. Beyoğlu Galatasaray bölgesinin, bohem ve damak zevki kuvvetli tayfasının şimdiden adresi olmuşlar. Bu kültürü yaşamayı sevenlerdenseniz, duyurulur; orijinal adres burası...

Haberin Devamı

HAVADİSLER

- İstanbul yeni bir ‘Brasserie’ konseptli mekana daha kavuşuyor. Kuruçeşme’de açılmak üzere olan lokasyonun adı Bijou Pop-up... Mönüsü ise ağırlıklı Akdeniz ve Ege mutfağından oluşuyormuş.

- Beyoğlu, tarihinde pek görülmemiş bir festivale ev sahipliği yapacak. 25-29 Mayıs arasında yapılacak organizasyonun adı BeyoğluFest. 300’e yakın işletme katkıda bulunup, katılımcılara özel indirimler yapacakmış.

- Ortaköy’de 15 yıldır hizmet veren Anjelique de, dayanamayıp şube açmaya karar vermiş sonunda. Yaz için ayarladıkları yeni lokasyonları Bodrum Palmarina’da.

- Ünlü oyuncular Sarp Akkaya ve Kerem Fırtına, yaptıkları radyo programının partilerini organize etmeye başlamışlar. Sıradakini yakalamak isterseniz, vakit kaybetmeyin! Zira, sınırlı sayıda misafir kabul ediliyormuş...

DİĞER YENİ YAZILAR