Arnavutköy’de neler oluyor?

Son dönemin, sıra dışı yükselişine sahip bölgesi oldu Arnavutköy... Any, Alexandra, Hudson, Countess, Crepan gibi mekanlar, sadece son bir senede açılanlar. Hepsi de modern, yeni nesil kafeler ve barlar. Birden bire, balıkçılarıyla ünlü bir semtte nasıl böylesi türediler bilinmez ama bölgenin ana yola paralel malum sokağı, yüzlerce insanın kaldırımlara döküldüğü bir yer oldu!

Arnavutköy’de neler oluyor

Onlarca mekanın olduğu bölgede, haliyle kaldırımlar da yetmez oldu. Ve müşteriler yollara taşmaya başladı. Semt sakinlerinden mutlu olanlar da var, şikayet edenler de... İşletmeciler, kira toplayanlar ya da eğlenceyi sevenler elbette ki memnun. Fakat Arnavutköy’de yıllardır ikamet edenler öyle değil. Zira, insan kalabalığından, yolda araçlar bile ilerleyemiyor. Öyle bir iş artışı olmuş ki semtte, tekel bayilerinin bile satışı ikiye katlanmış. Sıkıntıyı çözmek için sokağı mı kapamak lazım, bilemem! Fakat İstanbul’un uzun bir süre daha yükselen değerinin, Arnavutköy olacağı garanti...

‘Z’ ile değil, ‘S’ ile

Arnavutköy’de neler oluyor

Kurtuluş’daki taze keşfimiz Astek Meyhane... Salaş, rahat edilen bir adres burası... ‘İki tek atmaya gideceğiz diye, neden lezzetten vazgeçelim ki?’ diyenlerin mekanı. Oldukça güzel mezeler hazırlıyorlar. Ana yemekleri ağırlıklı et çeşitlerinden oluşuyor. Ara sokakta, semtlilerin ailecek maç günlerini kaçırmadıkları bir konsept hazırlamışlar.

Haberin Devamı

İşin komik tarafı ise mekanın, hepimizin yakınen bildiği Aztek ile olan isim benzerliği... Hem bu derece benzeyen isimler, hem de birbirine bu kadar yakın adresler olunca, karışıklıklar da söz konusu oluyormuş. Aztek’e rezervasyon yaptırıp, kendini Astek Meyhane’de bulabiliyormuş müşteriler. Sokakta kalmayın diye uyarıyorum! Sonra mekanlar dolunca, Cem Yılmaz’ın malum reklamındaki gibi diyaloglar yaşamayın! Meyhane ‘S’ ile, eğlenmeye gittiğimiz Aztek ise ‘Z’ ile yazılıyor.

Havadisler

Arnavutköy’de neler oluyor

- Ataköy Sheraton Hotel bünyesinde yeni bir mekan açılmış; Trendy Lounge&Bar. Nokta deniz manzaralı... Mönüsünü ise Türk ve dünya mutfağından oluşturmuşlar.

- ‘Shot’ sevenlere duyurulur! Tektekçi bahara özel yeni karışımlar hazırlamış. Bu haftadan itibaren, yeni mönüsünü tatmaya gidebilirsiniz.

Haberin Devamı

- Nardis Jazz Club, Mayıs ayına çok özel bir takvim hazırlamış. Örneğin; 4-5 Mayıs’da Scott Hamilton Quartet’i, 9-10 Mayıs’da da Middleton & Bedikyan Project’i dinlemeye gidebilirsiniz.

- Babylon Kilyos Lokantası, bu hafta açıldı. Plaj açıldıktan sonra da yaz boyu hizmet verecek olan restoran, kahvaltıdan itibaren serviste olacak.

- Kanadalı elektronik müzik grubu Art Department, Klein’de performans sergileyecek. Program 4 Mayıs Çarşamba günü, saat 23.00 itibaren başlayacak.

DİĞER YENİ YAZILAR