Günün programı

Nişantaşı Sofa Otel’in teras katında bulunan ‘Frankie’, Çarşamba günlerimin yeni adresi olmaya aday... A’dan Z’ye; lezzeti, personel nezaketi, canlı müzik performansları ile son derece iyi hizmet veriyorlardı zaten. Fakat bu hafta, mekanla alakalı birkaç detaya daha vakıf oldum. Meğer, önümüze konulan mönü haricindeki yemek önerileri, sadece dönemin taze ürünlerinden oluşturuluyormuş. Mevsimi olmayan hiçbir malzeme, mutfağa giremiyormuş. Keza, günün meyvelerinden hazırlanan kokteyller de mevcut tabii... Hem tabaklardaki tadı, hem de sağlıklı beslenmeyi bir arada vermek zor olsa gerek.

Esas sürpriz ise başka yerden geldi. Frankie’de, Nükhet Duru’dan Barbaros’a, Levent Yüksel’den Sibel Tüzün’e, birçok ünlü ismin programını izleme şansımız olmuştu. Fakat bu sefer sahnede Atiye vardı ve beklentimizin çok üstünde bir performans sergiledi. Atiye’yi gençlerin çığlıkları arasında, bir konser alanından başka yerde düşünemezken, bambaşka bir repertuarla karşımıza çıktı. Caz kıvamında öyle farklı bir sahne hazırlamış ki, şaşırmadan edemezsiniz.

Haberin Devamı

Bir bakıyorsunuz, farklı dillerde romantik şarkılar söylüyor. Bir bakıyorsunuz, eller havada, seyircisiyle dans ediyor... Ekibi ara verdiğinde bile, kendisi sahnede kalıp ‘darbuka şov’ yapıyor. Ne dediğinizi duyar gibiyim... Peşin hükümlü olmayın! Zira, vurmalı bir enstrümanda, bir kadının bu kadar başarılı olabileceğini hiç tahmin etmezdim. Bu unsurların hepsi bir araya geldiğinde ise, bugün Frankie’yi ziyaret etmeden duramam gibi geliyor bana...

HAFTANIN PROGRAMI

Sokakların karla kaplandığı bugünlerde, İstanbul’dan kaçmak da iyi seçeneklerden olabilir. Mevsimlerden kış olduğuna göre, en doğru adres ise Uludağ olur herhalde... Bu hafta dağda, uzun yıllar boyunca müdavimi olduğum bir eğlence takvimi var; WhiteFest. Üniversite dönemlerimizden beri kaçırmadığımız, alternatifsiz olarak bizi Bursa’lara sürükleyen bir organizasyondur kendisi. Önceden ayarlamazsanız yer bulamayacağınız, her günü şenliklerle bezenmiş bir kış festivalidir.

Akşamüstü partilerinde, Tai ile perküsyon şovlar... David Şaboy ve Cihat Uğurel, DJ setinde... Bar programlarında Hakan Altun, Serkan Kaya, Berkay... Konserlerde Serdar Ortaç, Bengü, Murat Dalkılıç, Hande Yener... Toplamaya kalksanız, başka türlü biraraya gelmesi zor bir tayfayı izleme şansını yakalıyorsunuz. Hepsine katılıp, yine de haliniz kalırsa, gündüz kayak keyfi ise cabası... An itibari ile binlerce ziyaretçi varmış bu hafta dağda... Fakat kaçırdık diye üzülmeyin, 2 hafta daha festival sürüyormuş.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR