‘Ergani bitiyor mu?’ diyenlere...

Duymuşsunuzdur; son dönemlerde Emre Ergani’nin pek ortalarda olmadığı konuşuluyordu. Hatta ‘Şu mekanı kapandı‘, ‘Bu mekanda zarar etti’ diyerek, sonuna yaklaştığını iddia edenler bile oldu. Biz de şüpheye düşmedik değil haliyle... Ta ki, Les Ottomans Otel’in bünyesindeki dükkanlarını ziyaret edene kadar... Kim ne derse desin, Ergani memleketin en kalburüstü ailelerinin vazgeçemediği tek işletmeci olduğunu bir kez daha ispatlamış. Dilerseniz, akşamüstünden geceyarısına kadar, sırayla vakit geçirebileceğiniz mekanlar dizisi yaratılmış adeta.

‘Ergani bitiyor mu’ diyenlere...

İlk adres The Bar

İş çıkışı yorgunluk dublenizi atmaya ya da yemek öncesi tabure sohbetlerinize uygun bir köşe olmuş ‘The Bar’... Müşterisinin özenle ziyaret ettiği, kimsenin ‘herhangi yer’ muamelesi yapmadığı bir adres halini almış. Keyifli, sıkıntısız zaman geçirebilirsiniz. İnsanın içinden o ortamı bırakıp da yemeğe geçesi bile gelmiyor. Servis ve kokteyllerden bahsetmeye bile gerek yok. Zira her zamanki Emre Ergani itinası burada da sürüyor.

‘Ergani bitiyor mu’ diyenlere...

Yemekte Park Şamdan

Haberin Devamı

Yukarıda bahsettiğimiz keyfi bir kenara bırakıp, yemeğe oturmamızı sağlayabilecek tek marka olabilirdi: Park Şamdan... Klasikleşmiş olan Nişantaşı mönüsü, hemen bir kapı uzağınızda. Hepsini yemek istesem de ana yemekte kuzu küşneme tercihim oldu. Başlangıçlarda ise kadayıflı karides ve bebek enginarlar... Ezbere bildiğimiz, yılların kokoreçi ise cabası! Nişantaşı‘nda başlayan Park Şamdan&The Bar serüveni cuk oturmuş Les Ottomans bünyesine. Hiçbir konuda ucuza kaçmayan markalar topluluğu, bir araya ancak bu kadar kıvamında gelebilirmiş.

Gece hiç erken biter mi!

Yedik içtik, eğlenceye kalmadan olur mu hiç! Dedik ya ‘Her saate uygun bir nokta var’ diye... Hemen alt kata bir de gece kulübü koymuşlar: Jazz&More... Fakat burası da herhangi bir yerde rastlayabileceğiniz türden olmamış. Her akşam, sahnenin ehli isimlerinin programları var. Biz Nükhet Duru’yu dinleme fırsatı bulduk ki değmeyin keyfimize... Yılların durduramadığı enerjisine kitlenip kaldık resmen. Şarkıları, şakaları, anıları gecemize neşe kattı. Üstelik, tarihin 10 Kasım olması sebebiyle Atatürk’ün sevdiği şarkıları da repertuarına eklemiş. Sağ olsun, ‘Hiç değilse birileri hatırlatıyor rahmetliyi!’ demeden geçemedim. Gel gelelim, mekanların bütününü son derece güzel vakit geçirebileceğiniz bir komplekse benzettim. Yemeden içmeye, muhabbetinden dinlediğiniz müziğe kadar her şey yerli yerinde. ‘Bitti’ diyenlere en güzel cevap verilmiş. Gezmelerinde kaliteyi arayanlar olduğu sürece, Emre Ergani bitmez arkadaşlar! Bizden söylemesi...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR