Etiler’in bahçesi

Geçtiğimiz haftaya kadar, var olduğunu bile bilmediğim yeni bir restoranı deneme fırsatım oldu; Maria’nın Bahçesi... Tabela adıyla ‘Maria’s Restorant’... Daha akşam olmadan, kime gideceğimden bahsetsem, herkes ne kadar keyifli bir yer olduğunu söyledi durdu.

Çoğunlukla bu derece övülen yerler, beni sukut-u hayale uğratmıştır. Fakat bu defa ‘adet bozuldu’ diyebilirim. Tam da aldığım tavsiyeler ne yöndeyse, aynı tadı yakaladım.

Etiler’in bahçesi

Maria, Rum kökenli, yöre yemeklerine vakıf bir hanımefendi... Tahminimce, anane mezelerini bugüne taşıyor olabilir. A’dan Z’ye mönü, son derece lezzetli. Mezelerle karnınızı doyuramazsanız, ana yemekte dahi mutsuz olmuyorsunuz. (Fix mönü anlaşılan işletmelerin, en büyük sorunudur.) İtina ile hazırlanmamış tek porsiyon inmiyor masanıza... Tepeden tırnağa asimetrik bir mekan, fakat rahatsız edici değil. Ne bir sandalye, ne de bir tabak bir diğerine benziyor.

Değişik ama tatlı bir meyhane olmuş. Düzen sağlamanın, klişe detaylara dayalı olmadığını ispatlıyorlar.

Etiler’in bahçesi

Evdeki hesap çarşıya uymuyor!

Haberin Devamı

Misafirlerimiz var ve canları nargile çekti... Malum, mekanımızda nereden nargile olacak? Yerimiz Kuruçeşme’de diye, en güvenilir görünen yeri; Huqqa’yı aradık... Anında geldiler, 10 adet nargileyi hazırlayıp kenara çekildiler. Sağ olsunlar keyifler yerine geldi, geldi de sonrası ayrı hikaye... Akşamın sonunda, arkadaşları yolcu ederken hesabımızı sorduk. Cevap: “2500 TL ama size 2000 ağabey!” “Nasıl o kadar tutar” diye sorduk haliyle, cevap veremediler. Zira bizim bildiğimiz fiyatlar bu çerçevede değildi. “Bize vediğin ürünler mekanda kaça satılıyor” sorusunun cevabı ise “49 TL” oldu.

Bir daha sorduk anlamamış gibi “Nasıl yani?”, “Mekanda 49 lira ödediğimiz ürün, buraya gelince 250 lira mı oluyor?” Evet, bildiğiniz aynı siparişi, sadece 200 metre öteye getirdiler diye bu derece fark koyuyorlarmış! Şaka gibi değil mi? Tamam, biraz farkı olsun, olsun da bu kadar da değil! Anlayacağınız; normali 490 lira olan hesabı, paşa paşa 2000 lira olarak ödedik. Üstüne içtiğimiz su da cabası... Güvenilir bulduğumuz bu mekana, bu hareket yakışmadı. Umarım hatalarını fark ederler...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR