Vah çocukluğumun oteli vah!

Vah çocukluğumun oteli vah

Sık tatil yapan ailelerin çocuklarındansanız, Çeşme Altınyunus Otel’i bilirsiniz. 20-30 yıllık mazisi, bizim jenerasyonun içinde olduğu bir sürü hatırası vardır. Döneminin de ilklerindendir hani… Çeşme’nin henüz bu kadar popüler olmadığı zamanlardan beri hizmet vermektedir. Bunların hepsi iyi hoş da, keşke son ziyaretimde gördüğüm Altınyunus da güzel cümleler kurdurabilseydi bana… Kimle konuşsam ‘Bizim çocukluğumuz oralarda geçti’ diyerek andıkları otel, hâlâ aynı mutluluğu verebilseydi. Dekorundan, mimarisine kadar her şeyi yenilemeye çalışmışsalar da olamamış. Eskiliği ve biçimsizliği bir türlü atamamışlar üzerlerinden.

Şıklık deseniz; yok… Kolaylık deseniz; odanızı bulmanız 15 dakika sürüyor. Devasa bir arazi içerisinde ve gideceğiniz yere ulaşmanız mümkün değil. Yollar o derece kötü dizayn edilmiş ki, resmen kayboluyorsunuz. Bütün unsurları eski usul! Çok şükür ki; personeli çok cana yakın ve profesyonel… Sahip olamadığınız lüksü, unutmanızı sağlıyorlar. O güleryüzleri de olmasaydı, kaldığım 2-3 gün nasıl geçerdi bilemiyorum! Anlayacağınız; bizim çocukluğumuzun oteli, bizimle birlikte büyümemiş… Hep çocuk kalmış!

Haberin Devamı

Otelden eve kaçış

Vah çocukluğumun oteli vah

Bu aralar benim bahtsızlığım mıdır, nedir bilmem; oteller konusunda çok şanssızım. Yukarıda yazdığım sadece bir tanesi diyebilirim! Özellikle de Çeşme bölgesinde… Gide gele öğrendim ki, bu durumdan tek mustarip olan da ben değilmişim. Hemen hemen herkes, özellikle 5 yıldızlı otellerden şikayetçi! Sadece sezonluk çalışmalarından dolayı olsa gerek; mutlaka bir eksikleri, mutsuz eden bir tarafları çıkıyor ortaya… Gördüğüm kadarıyla bu durum, insanları Çeşme’de ev almaya doğru sürüklüyor. Her sene uzunca vakitlerini bölgede geçirmek isteyen bir zümre, otellerde sürprizlerle karşılaşmaktansa, ev konforunu tercih ediyor. Ekonomik olarak da mantıksız sayılmaz. Zira, uzun yıllar otellere vereceğiniz parayı, bir ev almakta kullanmak da iyi bir seçenek…

Son ziyaretimde, yapım aşamasında olan bir ‘Rezidans’ lansmanına denk geldim; Sea Homes… Paşalimanı’ndaki bina, tam da az önce bahsettiğim şikayetleri ortadan kaldırmak için inşa edilen bir tesise benziyor. Son derece lüks ve tatilinizin keyfini bozacak her ayrıntıyı bertaraf eden bir site olacak sanırım… Burcu Esmersoy’un ‘host’ ettiği ve Ozan Doğulu’nun DJ kabininde olduğu bir parti gerçekleştirdiler. Davetliler arasında ev alanlar, sanki ‘otellerden kurtulduk’ dercesine dans edip eğlendiler. Onları görünce ‘Bir evde biz alsak da, otel kısmetsizliklerinden kurtulsak’ demekten kandimi alıkoyamadım!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR