Ataşehir’in kodu ne?

Ataşehir’in kodu ne

Başlı başına bir şehir oldu artık, Ataşehir. Her geçen gün yeni mekanların, mağazaların açılmasının yanı sıra, alışveriş merkezlerinin de çok çalaştığı bir yer oldu. Bunların en yenisi ise; Bulvar 216... Ağırlıklı olarak restoran, kafe ve bar gibi işletmelerin olduğu geniş bir kompleks inşa etmişler. Her katından ayrı girişe sahip olduğu için, gideceğiniz yere dolanmadan ulaşabiliyorsunuz. (Benim için en önemlisi de bu. Zira, AVM’lerde lüzumsuz dolaşmayı sevmeyenlerdenimdir.)

Yeme-içme ağırlıklı dedik ama birtakım ihtiyaçlarınızı karşılayacak mağazalar da yok değil. Kitap-müzik mağazasından terziye, kurutemizlemeden güzellik salonuna kadar günlük eksiklerinizi de tamamlayabileceğiniz markalar var. Mekanlara dönersek; Türkiye’nin yanı sıra, Avrupa’nın da önemli isimleri, AVM’de yerlerini almışlar. İsim isim hepsini saymak zor! Ama sizin için ülkemizden çıkan ve 216’da restoran açan birkaç ünlü şefimizden

Ataşehir’in kodu ne

Özgür Şef’in sırrı

Yemeklerini yemediysek bile, TV programlarından tanıyabiliriz Özgür Şefi... Ama bu mekanından sonra, bilmediğim bir huyunu öğrendim ki; kendi üretmediği hiçbir malzemeyi mutfağına sokmazmış. Meşhur ustamız varolan 3 markasıyla birden girmiş 216’ya... Bunlardan biri, kaşla göz arasında 18 şubeye kadar yükselen ‘Deli Kasap‘. Steakhouse konseptiyle, eti binbir türlü servis ediyorlar. Bir diğeri ise; 18 saat süren pişirme tekniğiyle hazırlandıkları ‘Baldır‘. Sonuncusu da, sadece tavuk ürünleri servis eden ‘Kızgın Tavuk Pir Piri‘.

Haberin Devamı

Ataşehir’in kodu ne

Murat Bozok’tan ince kesilmiş tatlar

Bu şefimizin mutfağını hazırladığı restoranın adı ise; Chop Story... Adından da anlayacağınız üzere, ince kesilmiş lezzetler sunuyorlar. Onca çeşidin yanı sıra, verdiği opsiyonlar çerçevesinde, kendi mönünüzü de oluşturabiliyorsunuz. Hazır yaz aylarındayken, özellikle hanımlara şunu da belirtelim; mönüdeki her yemeğin yanında kaç kalori olduğu yazıyor. Formuna dikkat edenlere duyurulur!

DİĞER YENİ YAZILAR