Antabus nedir?

Antabus’ aslında, alkol tedavisi için verilen bir ilaç... Fakat elbette ki biz bu manası üzerine eğilmiyoruz. Antabus, sanat yönetmenliğini Erdal Beşikçioğlu’nun, yönetmenliğini ise İlham Yazar’ın yaptığı yeni bir tiyatro oyunu... Yazan, Seray Şahiner... Bütün bu isimleri hem tebrik eder, hem de onlardan özür dilerim. Zira yazımın geri kalanı sadece oyuncu Nihal Yalçın’ı övmekle geçecek...

Tek kişilik bir oyunda, boydan boya bütün salonu dönen bir sahne, bir oyuncu tarafından nasıl doldurulabilir? Ben Nihal Yalçın’ı, son derece keyifli olmasına rağmen, sadece rol aldığı komedi dizilerinden bilirdim... Meğer konservatuarlı oyuncu, nasıl da her rolü oynayabilecek yeteneklere sahipmiş... Zaten gayet iyi yazılmış ve yönetilmiş senaryoyu alıp, çok daha iyi yerlere taşıyor. Son derece hüzünlü bir ânı size yaşatırken, bir anda kahkahalara boğulmanızı sağlayabiliyor.

Oyun, Anadolu’dan göç eden bir ailenin küçük kızının başından geçen hazin hikayeyi işliyor. İşin en takdir edilesi yanı da bu zaten; üç aşağı beş yukarı tahmin edeceğiniz bir öykü, ancak bu derece hissetirerek canlandırılabilir. Üstelik bir buçuk saat, hiç ara vermeden, tek kişilik oyunu çıkarmak herkesin harcı değildir! Azıcık tiyatro zevkiniz varsa, Tatbikat Sahnesi’ne gidip ‘Antabus’u mutlaka izleyin. Kaçırırsanız üzüleceğiniz, nadir eserlerden diyebilirim!

Haberin Devamı

Bi Alt’a inelim

Nişantaşı Chocolate adlı mekanı herkes bilir... Ama bir alt katında yeni açılan, canlı müzik barını bilmeyebilirsiniz. Ziyarete değer kulübün adı da ‘bi alt’ bu arada... Nişantaşı‘nın müdavimlerinden Savaş Menderes’in yaratıcısı olduğu mekanda, haftanın en az 5 günü canlı müzik programı yapılıyor. Benim gece çıkmak için favori günlerim, genelde haftaiçine denk gelir. Bu yüzden Çarşamba’ları Murat Balcı, Perşembe’leri ise Onur Mete sahneleri daha çok ilgimi çekiyor.

Tam da Reasürans Çarşısı‘ndakiler başta olmak üzere, semtteki bütün canlı müzik mekanlarının kapandığı zamanda açılması çok iyi olmuş. Çünkü böylesi bir eğlence merkezi olan Nişantaşı‘nın bu tarza da ihtiyacı var. Özellikle bu açığı kapadığı için gayet iyi iş yapacaklarını düşünüyorum. Abdi İpekçi’nin kafesini, restoranını, barını gezdikten sonra, canı solist dinlemek isteyenlere ‘Bi Alt’a inelim diyorum...

Haberin Devamı

Türk mutfağına alternatif restoranlar TOP 10

- SushiCo (Japon ve Çin)

- Ranchero (Meksika)

- Eataly Zorlu Center (İtalyan)

- Maria’nın Bahçesi (Yunan)

- La Petite Maison (Fransız)

- Levant Nişantaşı (Suriye)

- Flamingo (Akdeniz)

- Bi Nevi Karaköy (Vejetaryen)

- P.F. Chang’s (Uzakdoğu)

- Picante Asmalımescit (İspanyol)

DİĞER YENİ YAZILAR