Memlekette güzel kız kuruluğu var!

Haberin Devamı

Star TV’de yayınlanan ‘Patron’ isimli moda şovunun jüri üyesi Hakan Akkaya, “Ben olduğum için bu program izlenir” diyecek kadar iddialı. Ünlü modacı artık Türkiye’de top model yetişmediğinden de yakındı. “10 yıl önce de deli gibi kadın vardı, yakışıklı erkek yoktu!”

Yeni programın ‘Patron’ hayırlı olsun... Bu yapımın, ekrandaki diğer programlardan farkı nedir?

Hedefimiz ‘Modanın patronu kimmiş?’ bunu göstermekti. Herkese de gösterdiğimizi düşünüyorum...

Diğer programları izliyor musun? Sence bir yaratıcılığa sahipler mi? Yoksa sadece reyting olsun diye yapılan işler mi?

Onlar aslında ‘realty show’. Bu özellikleri daha ağır basıyor. Bu bir tercih, nefis de yapıyorlar bence... Ne kadar çok izlendikleri de ortada. Ben izliyor muyum? Hayır. Ama ben kendimi bile izlemiyorum televizyonda! Moda programı dediğinizde; benim yaptığım yüzde yüz moda programı. Bizimle aynı içerikte alternatifimiz yok!

‘Tarz’ başlığında bir sürü program başladı, birbirinin benzeri olan... Bu durum sana komik gelmiyor mu?

O biraz manasız! Ama iki jürideki insanların farklılığı, programları birbirinden ayırıyor zaten. Sektörde onu da yapıyorum, bunu da yapıyorum diyen çok insan var. Fakat yapamıyorlar haliyle...

Yeni yapılan programı beğeniyorsun sanırım. Sadece onun jürilerini saydın...

Nur (Yerlitaş) ve İvana’yı (Sert) zaten konuşmuyorum bile! Televizyonda moda programlarını ‘Nur, ben, İvana’ başlattık. Bu gerçeği kimse yadsıyamaz! Bu ülkede ‘Bugün Ne Giysem’ diye bir gerçek var.

Meşhur olmadan önce de zengin bir aileden geldiğin söyleniyor... Sana işlerinde yardımları oldu mu?

İşlerimde olmadı. Ben Karadenizli bir ailenin çocuğuyum. Babama ‘ben modacı olacağım’ dediğimde, babam aklını oynatıyordu. Sonra vefat etmeden önce benden özür diledi, ‘keşke sana destek olsaydım’ diyerek... Fakat o bu kararı verdiğinde, ben artık işleri yoluna sokmuştum. Baba parası tatlı bir şey ama işimle alakalı her şeyi kendim yaptım.

Türkiye’de genel olarak modayı erkeklerin yönlendirmesi, normal mi?

Dünyada böyle! Modada erkeklerin üstünlüğü tartışılmaz! Çok az başarılı kadın modacı var.

Hazır seni yakalamışken okurların merakını giderelim; insanların giyinirken yaptıkları en büyük hatalar nelerdir?

Türk erkeği takım elbise giymeyi bilmez! Kendine en az bir beden büyük takımlar alır. Kadınların yaptığı hata ise üzerindeki her parçayı birbiriyle yarıştırmaktır.

Bir de kadınların kendi aralarındaki yarışmaları var değil mi?

O çok güzel birşey. Bizlere daha fazla para kazandıran bir durum.

Erkek mankende sıkıntı yok kadında var

‘Patron’a dönelim. Çekimler sırasında enteresan şeyler yaşıyor musunuz?

Genç, taze beyinlerin yaratıcılığını görüyoruz. Beni bile şaşırtan tasarımlar çıkabiliyor.

O zaman bu programın daha çok genç modacıları yarıştırdığınız bir konsepti mi var?

Çıkış noktası şu; ‘çok para harcamaya gerek yok!’ Eski ve yeniyi birleştirir, kombin yaparsın. Burada 3 tasarımcı ve 3 model var. Bu modeller noname de olabilirler. Gardroplarındaki giymedikleri parçaları getiriyorlar. Tasarımcılarla takım oluyorlar ve hergün benim verdiğim görevleri yapıyorlar. Kıyafetleri alıp, uyarlayıp yeni bir elbise yapıp, podyuma çıkıyorlar. Her kadının evde yapabileceği şeyler bunlar, terzi olmaya gerek yok!

Eskiden top modeller furyası vardı. Şimdi neden yok?

Bu ülkede malesef iki tane star manken var; Çağla Şıkel ve Özge Ulusoy. Keşke olsa 10 tane. Yok, çıkmıyor artık. En büyük kaygımız bu. Şimdi artık erkekler daha bakımlı ve güzel. Erkek mankende hiçbir sıkıntı yok. Kadında sıkıntı var. 10 yıl önce de deli gibi kadın vardı, yakışıklı erkek yoktu! Bu herhalde bir dönem; güzel kız kuruluğu var.

DİĞER YENİ YAZILAR