Mesele büyümüş

İki seneyi geçmiş ‘Bir küçük Bozcaada meselesi’ başlıklı yazımızın üzerinden. Boşa geçmemiş ama… Malum filmden alıntılı başlığımızla beraber, ada içindeki tesisler de gelişmiş, mesele büyümüş. Biz de yazımıza nerede kalacağınızla giriş yapıp, başlayalım Bozcaada’daki turumuza…

Nerede konaklanır

Önceleri sahile yakın bir pansiyon olarak başlayan ‘Elit Pansiyon’ grubu, biraz daha yukarı kısımlara, adaya göre lüks bile kaçacak ‘Elit Butik Otel’i açmışlar. Şirin bir aile işletmesi olma mantığından uzaklaşmamış, birebir ilişki kurmaktan vazgeçmemişler. Fakat odalardan tutun, sabah servislerine kadar büyük bir otel edasındalar. Jakuzili, bahçeli yahut manzaralı oda seçenekleriniz var, öyle diyeyim. Odayla birlikte kahvaltı veriyorlar. Tam adaya yakışan çeşitlerde bir kahvaltı ama… Bildiğiniz, bilmediğiniz, ne kadar reçel çeşidi varsa sofrada mevcut. Favorimiz domates reçeli… Olmaz demeyin, acayip bir şey! Her gün farklı bir sofrayla karşılanıyorsunuz, bizden söylemesi. Anlayacağınız; konaklama alanınız ‘Elit Butik Otel’...

Haberin Devamı

Nereye gidilir, nereye gidilmez

- Adanın gündüz hayatı genelde ekonomik. İlk denememizi, eski Mitos Beach’ın yerine açılan ‘Habbele’de yaptık.

Güneşlenmek için en doğru yer olduğunu söyleyebilirim. Sıcaktan bunalanlar için de gölge bölümü yapmışlar ki; tam benlik. Aklımızdan çıkmayan şey ise; hayatımda yediğim en iyi midye tavanın orada olması. Gidilir.

- Biraz daha kalburüstü muamele görmek isterseniz; tek adres ‘Neco’… Özel iskelesi, dümdüz çimleri ve alakadar personeli, en rahat gündüze kavuşturuyor sizi. Buranın spesiyali de kokteylleri… Asla tarifini vermedikleri bir sürü karışımları var. Özel localarda, daha itinalı ve sınırsız imkandan yararlanmak da elinizde. Gidilir.

- Plaj konusunda tek hayal kırıklığımız, Çapraz Beach oldu. Hoş; onlar da otel servisi vermekten dışarıdan gelenlerle ilgilenemiyorlar sanırım. Tek başınıza girip, içerilerde soran yok! Özgürlük alanı gibi ama ‘Bir şey ister misiniz?’ diye soran da yok. Dolanıp çıkıyorsunuz yani! Denizi de oldukça dalgalı. Gidilmez.

Haberin Devamı

- Canınız ev yemeği çekerse; İda Cafe en ideali. Envai çeşit sıcak ya da zeytinyağlı tercih edebilirsiniz. Püfür püfür de bir bahçesi var. Çok lezzetli ve hafifler. Azar azar her kalemden söyleyip, anne evine olan özleminizi kapayabilirsiniz. Gidilir.

- Daha merkezde diye, daha iyi sanılan bir dükkan var; Şükrü Ev Yemekleri. Yol üstünde olup, müşteriye

ihtiyaçları yokmuş edasında kötü servis veriyorlar. Yemekleri de ağır ve diğer alternatife göre pahalılar. Bir de beş karış suratla yaptıkları servis cabası. Gidilmez.

- Meyhanelerin şampiyonu yine Battı Balık… Filmdeki havasından zerre bir şey kaybetmemiş. Bu kez dülger kavurma denedik. Ambiyansı ve tatlı personeliyle en dolu restoran oydu. İşletmecilikten, oyunculuğa geçiş yapan sahibi Cenk ile de mutlaka tanışın. Gidilir.

- Dünya tatlısı, gül satan bir kız çocuğu elimizden tutup bizi ‘Yalova’ adındaki meyhaneye götürdü. Cana yakın sahibesi arkadaşıymış meğer. Muadillerinden biraz daha ayrı bir noktada, kalabalıktan uzak olmak isteyenlere hizmet ediyor. Gece sonu, balık çorbalarını içmeyi ihmal etmeyin. Gidilir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR