İlk durak Alaçatı

Unvanı ‘Gezenti’ olanın, ‘Gezmek bizim de hakkımız!’ demesi kulağa saçma gelse de biz anca düşebildik Ege yollarına... İdare edin. İstanbul’u tanıtalım derken, Güney’i atlamışız iyice. Nereler yeni? Nereler iyi, nereler kötü? Gelin bir göz atalım. İlk durak Alaçatı...

En tazesi ‘Grande’ sanırım. Alkoçlar Otel’in bitişiğinde, deniz tuzuna hasret kalan bin misafir kadar ağırlıyor. Kocaman arazide 2 restoran alanı, güneşlenme bölümü ve geniş mönüsüyle tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyor. Onlarca plajın bulunduğu bölgede rakiplerine gol atmış resmen.

Gece-gündüz, güzel ev yemeği yemek isterseniz, tek adres Yusuf Usta... Köyün girişinde, uzun yıllardır hizmet veriyor. Kuru fasulyeden pazı sarmaya, zeytinyağlılardan et kavurmaya, aklınıza anne yemeği ne geliyorsa burada. Üstelik alternatifi de yok.

Hava tam kararmadan ‘Topçu’yu da deneyin. Senelerdir aynı yerinde, özellikle çöp şişiyle nam salmış durumda. ‘Yaz vakti çorba gitmez!’ diyenleri de utandırıyor, inanın.

Akşam salaş takılalım’ derseniz, ‘Babushka’ biçilmiş kaftan... Pazarın kurulduğu yerde, ‘Refik’in Bahçesi’nin içine konuşlanmışlar. Eski yerlerini de bilen bilir; oldukça lezzetli, kendilerine has meyhane mezeleri yapıyorlar. Çakıl zeminli, tahta sandalyeli, rahat hareket etmelik bir köşe.

Haberin Devamı

‘Nereye gitmezsin?’ diye soran olursa ‘Atiye Alaçatı’ derim. İstanbul’daki adresini de vaktinde fazla gürültüden eleştirmiştik. Yemek sırasında sohbet edemiyor, kendinizi gece kulübünde gibi hissediyordunuz. Burada da devam ettiği gibi servisi de zayıftı. Öğün fena değil ama o gürültü yemek saatine uygun değil. Bangır bangır müzikle, iki laf edememek isterseniz bilemem.

Tektekçi yeni ortağıyla birlikte ön ad almış; On Air by Tektekçi... Artık sadece canlı müzik yapıyorlar. Sahnesini beğendiğimiz ne kadar genç varsa burada. Her gün ziyaret ettiğimiz noktada Alya, Zeynep Bastık, Su Soley gibi isimler çıkıyor.

Köy içindeki Göz Lounge bilindik zaten. Şimdi aynı kadro, Hacımemiş’e ‘Cin by Göz’ü açtı. Geç gelen ziyaretimin beni mutlu ettiğini söylemeliyim. İçeride parti ortamı sunuyor, yorulanlara girişte oturma imkanı veriyorlar. Olmuş...

Haberin Devamı

Şakalı ismiyle ‘Aralık sonu Ocakbaşı’ var bir de... Biraz aşağılarda yer alan restoran, kapasitesiyle de sürpriz yapıyor. İlk bakışta komşuları gibi önde birkaç masası var sanıyorsunuz arkaya geçince 300 kişilik havuzlu bir bahçeye çıkıyorsunuz. Kalabalığın içinden kaçmaya birebir. İlgili personeliyle saatlerinizi harcayabileceğiniz bir muhabbet köşesi oluşturmuşlar.

DİĞER YENİ YAZILAR