Şehrin iftariyelikleri

Madem 11 ayın sultanı geldi, hoş geldi... Şenlikli sofralarınız kurulmaya başlamıştır elbet. Pişmeyen kadar çeşit yemek pişirmenin ve konmayan kadar tabak dizmenin vaktidir. Tabii ki; bu dışarılarda padişah mönülerine gidilmeyeceği anlamına gelmiyor! Buyurun efendim, ‘Gezenti’nizden iftar lezzetleri...

- Osmanlı-Türk mutfağı denilince akla ilk Hünkar gelir herhalde. 1950’den beri hizmet veriyorlar malum. Nişantaşı ya da Etiler’deki şubelerini tercih edebilirsiniz. Bugüne kadar 30’dan aşağı yemek çeşidi görmedim. Gözü doysun isteyenlere...

- Otel içi güvencesinde olmak isterseniz, St. Regis Brasserie zengin masa açanlardan... Türk mutfağından onlarca derleme yaptılar. Nişantaşı’ndaki lokasyonda, her hafta başka mönü çıkıyor. Değişiklik sevenlere duyurulur.

- Ortalama 100 lira ödeyerek, orucunuzu Galliard’da açabilirsiniz. Karışık soğuk mezelerin ardından, pazı sarma, çıtır mantı, taze fasulye geliyor. Yine de doymazsak; patlıcan koltukta köfte veya közde yarım tavuk peşinden destek olarak geliyor.

Haberin Devamı

- Burası Emirgan’da Baskqet Steakhouse&Sport Bar... Klasik yemeklerden biraz uzakta lezzetler sunuyorlar. Kuzu küşlemenin yanına ızgara ananas yerleştirmişler mesela. Envai çeşit et seçenekleriyle birlikte 95 ile 135 lira arasında ödeniyor.

- Ramazan döneminin en vazgeçilmez yerleridir Divan Otelleri... İstanbul’un hemen hemen her yerinde bir şubesine rastlayabilirsiniz. 80-90 TL mönüsü olanlar da var, 150-160 TL’ye çıkanları da... Üstelik çoğunda açık büfe seçeneği bulabiliyorsunuz.

- Florya’daki Beyti de uzun zamanda kendini ispatlamış olanlardan. Mönülerinde kebap, döner gibi kalemleri de var ama benim eskilerden beri aklımdan çıkmayan ürünleri tandır. Onca saat açlığın üstüne, daha iyi bir ana yemek hayal edemiyorum.

- Anadolu yakasının da hakkı var mutlaka. Karşının en popüler bölgelerinden olan, Ataşehir’deki Seaspice değişik bir seçim olabilir. ‘Deniz mahsulü neden olmasın ki?’ diyorsanız, bir ziyaret edin derim. Mekan, Watergarden’in içinde...

- Aynı yakanın bir başka hareketi de bir duayen markadan geliyor. Denize sıfır konumdaki Lacivert, tek sayfaya sığmayan bir liste hazırlamış. Ana yemekte minekop ya da etli güveç seçeneğinin bedeli 185 lira...

Haberin Devamı

- Kalamış Wyndham Grand İstanbul Marina Hotel’in mönüsü de ismi kadar uzun. Teras restoranlarında birden çok tercih sunuyorlar. Diğerlerine göre daha ekonomik görünen iftar tatları 110 TL’den başlıyor.

Allah kabul etsin, afiyet olsun...

DİĞER YENİ YAZILAR