Kovar gibi

Aslına bakarsanız; mevzusu geçecek mekan yılların işletmesi... Biraz da insanı acıtan bu sanırım. Yeşilköy-Florya taraflarındaki Polat Otel’i duymayanınız yoktur herhalde. Uzun yıllardır, restoranlarıyla, havuz sefalarıyla gündemde. Hatta oraların incisi olarak görülür. Haliyle böyle bir kompleksten de beklentimizin yüksek olması gerekmez mi? Hayal kırıklığımızın, kabalıktan çıkması da cabası...

Akşam üstü saatlerinden itibaren mekana gittik ve sofralar kurdurduk. Tercih ettiğimiz alan ise Marmara Salonu oldu. Deniz ürünleri tercih ettik. Lezzetlerini vasat bulduk ama o kısım pek de önemli kalmadı. Dedik ki aramızda “İnsan kibarlığıyla örter her kusuru.” 23.30’da aniden hesabı getirdiler, “24.00’da kapatıyoruz” dediler.

İlk bakışta sıkıntı yok gibi duruyor ama 10 dakika önce gelen misafirleri uyarmalılardı ki aç kalmasınlar. Yetmezmiş gibi, şikayetimi bildirdiğim arkadaşın, “5 dakika daha oturabilirsiniz” gibi enteresan jesti, daha da yerle yeksan etti her şeyi. Baştan belirtselerdi, biz de eşe dosta rezil olmazdık. Yılların tecrübesine yakışmadı. Olmadı Polat Otel, olmadı!

Haberin Devamı

Kabataş kuytuları
Bilindik semtlerde meyhane üstü kafe, altı bodrumdan bozma gece kulübü, sağı Japon, solu İtalyan, dolanıp duruyoruz. Kafayı uzatsak halbuki, kuytularda neler var neler! Geçtiğimiz hafta, Kabataş’ta Set Up adında taze bir deneyim yaşadık. 50 metre gerisindeki Deli Meyhane ise içimizde kalmıştı. Hani Vodafone Park Stadı’ndan inerken, sağa kıvrılınca, bir yan yol yokuşu çıkar karşınıza... Mekanlar onun üstünde yer alıyor.
Geçenlerde, geç saatte uğradık. Şirin mimarili, duvarları turşularla, porselen dekorlarla dolu, adeta anne elinden çıkmış bir yer. Mutfağın kapanmasına rağmen, açlık durumumuza kıyamayıp, hemen yemek hazırlayan garson arkadaş ise paha biçilemez. Samimiyet aranır anasonun olduğu yerlerde. Bu adres meseleyi çoktan çözmüş. Klişe bölgelerden sıkıldıysanız, yolunuzu düşürün mutlaka...
Havadisler
- Teras Emirgan, yaz sezonuna giriş yapmış. İddialı yemekleri ‘kokoreç taco’... Boğaz’a karşı, taze kokteyller denemek isteyenler için de biçilmiş kaftan.
- Bu haftanın en kıymetli etkinliği, İstanbul Armoni Korosu’nun, Darülaceze yararına verdiği konser oldu. Cemal Reşit Rey’deki organizasyona destek veren tüm hayırseverlere tebrikler.
- Geçtiğimiz Cumartesi, Bodrum yeni plajıyla tanıştı. Sezonun ilk açılışını yapan adresin adı Alora Beach...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR