Hayırlı işler

Uzunca bir süredir fırınlarda başlayan ‘Askıda ekmek’ uygulamasını bilirsiniz. Biletix, bu sisteme kendi alanında katılım göstermiş. 2012 yılında start verilen “Askıda ne var?” geleneğine, konser, workshop gibi aktivitelerle destek veriyorlar. Olay; üniversiteli imkanı olmayan gençlerin, organizasyonlardan geri kalmaması… Yapmanız gereken tek şey, kendi biletinizi kestirirken, bir tane fazladan alıp askıya bırakmak. Oldukça hayırlı bir iş gibi duruyor ilk bakışta. Elbette ekstra satış yapabilme politikası olarak da görünebilir. Umarım bir kısmını Biletix de karşılıyordur ki, o zaman temiz görünür gözümüze… Nihayetinde hayır işi…

Çıt Çıt

Memleketin ilk rezidans kulelerinden biridir Polat Tower… Fulya’daki devasa gökdelenin altına, mekan da açmaya karar vermişler sonunda. ‘Çıt Çıt’ meyhane bölümü de olan bir işletme. Fakat biz, gece canlı müzik tarafını tercih ettik. Küçük sahnesi, önünde bistroları, zamanın butik modasına uyum sağlamışlar. Yakın zamanda, İstanbul’da dinlemeyi çok sevdiğim Firuze de program yapacakmış. Keyiflidir repertuarı… İyi bir soliste denk getirirseniz, gidilesi mekan olmuş. Denemekten zarar gelmez.

Haberin Devamı

Pikan Baharı
Burnumuzun dibinde olmasına rağmen, bir türlü uğrama fırsatı bulamamıştım Nişantaşı ‘Must’a… Gerçi bu ziyaret de tam oldu denemez ama ufak tefek atıştırmalıklarının tadına bakabildik. Haliyle, modern lezzetler sunuyorlar. Daha detaylı gideceğiz elbet. Fakat sebebi ziyaretimiz, memlekete yeni giriş yapan, pikan cevizi vesilesiyle oldu. Şaka değil; sırf onu tatmaya gidebilirsiniz. Sadesine nazaran, benim favorim, soslusu oldu. ‘Pikan Baharı’ diyerek de motto renklendirmişler meseleyi… Mekanın genelinden emin değilim. Ama taze ithal cevizleri “Yiyin” derim…
Havadisler
Günün organizasyonu, Beşiktaş Deniz Müzesi’nde gerçekleşecek. Burçin Büke, Tahir Aydoğdu ve Bilgin Canaz’dan oluşan ‘Tanini trio’, eller havaya müziklerden sıkılanlar için sağlam bir deneyim olacaktır.

Nişantaşı Atiye sokağa, ‘Sets’ adıyla yeni bir dükkan açıldı. Ağırlıklı et ve şarap üzerine ilerliyorlar. Özel etkinlikler ve DJ performansları da ayarlayacaklarmış.

9-25 Nisan tarihleri arasında, Marriott Hotel Şişli’ye Tay mutfağı misafir oluyor. Şef Oresa, Hindistan cevizi sütü aromalı çorba ile başlayıp, Uzak Doğu’nun derinlerine inecekmiş. Sadece 15 gün servis edilecek mönünün bedeli 185 TL. Meraklısına duyurulur.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR