Yılbaşı önerileri

Malumunuz yarın, bitirmek üzere olduğumuz yılın son günü... Pazar akşamı memleketin dört bir yanında şenlikler olacak. Hoş ünvanımız ‘Gezenti’ olsa da, ben böyle sancılı günlerde dışarı çıkmayı pek sevmem. Normalde 1 liraya aldığınız hizmete, 5 lira ödediğiniz yetmezmiş gibi bir de trafikten gideceğiniz yere varmama ihtimaliniz bile doğuyor. Lakin 2018 arifesine girerken, İstanbul’da kutlama yapmalık mekanları saymayacak da değiliz elbet.

Yeni yıla yakışan, en fiyakalı hareketle başlamak isterim. Karaköy Mana, 3 yıldır kutlamalarda zamlı fiyatlar uygulamıyor. Yalnızca, her gelen misafirden 40 lira ekstra talep edeceklermiş. İşin güzelliği, toplanan paranın sokak hayvanları için harcanacak olmasında. Hayırlı iş...

Nişantaşı Spago, 540 liralık içinde yemek ve limitsiz içeceğin yer aldığı bir mönü hazırlamış. Gecenin ilerleyen saatlerinde, DJ müziklerine, perküsyon ve trompet şovları da dahil olacakmış.

Yine Nişantaşı’ndaki Room and Rumours, nispeten daha hesaplı; 250 TL. Gece eğlencesinde, DJ Mükremin, DJ Geeno gibi birçok ismin performansı olacak.

Haberin Devamı

Izaka, canlı müzik organize edenlerden. Üstelik, Selami Şahin gibi eğlencesi garanti bir sanatçıyı ayarlamışlar. Şahin’den önce Türk Sanat Müziği programı da olacakmış. Durum böyle olunca, fiyatlar da tuzlu oluyor haliyle. Bu programın bedeli bin 300 lira...

Canlı müzik demişken, Sahne İstanbul’dan bahsetmemek olmaz. Burada da Hakan Altun konseri olacak. Masaların sahneye yakınlığına göre, 500 ila 2 bin lira arasında değişiyor kişi başı ücretler. Ayakta durmayı tercih ederseniz, 250 liraya da çıkabilirsiniz.

Daha sakin bir yemek isterseniz, Sur Balık Arnavutköy’ü tercih edebilirsiniz. 350 TL’ye zengin bir mönü ve limitsiz içecek alabilirsiniz. Afili programlar yok ama lezzetinden emin olacağınız kesin.

Frankie sahnesinde, Metin Arolat var bu sene... Fakat bin 150 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Mebla bu kadar yüksek olunca, mönünün içinde neredeyse her şey yer alıyor tabii ki.

Yemeklerinin tadı garanti olan başka bir yer ararsanız, Sunset alternatif olabilir. Burada da ücret 690 TL. Sadece bara gelmek isteyen misafirleri de kabul ediyorlar ama minimum 400 lira harcamak koşuluyla...

Haberin Devamı

Kebap sevenler, Kalamış Develi’yi seçebilirler. 295 liraya bol etli mönünün yanı sıra oryantal şov da izleyebilirsiniz.

Butcha Steakhouse, Mustafa Demiroğlu’nun performansıyla yeni yıla girecek. Limitsiz yerli alkolü ile birlikte, 400 TL ödeyerek gidebilirsiniz. Kırmızı etin her çeşidini tadacağınızı söylemeye gerek yok sanırım.

İş Kuleler’in altındaki Agency, Nuri Harun Ateş performansını tercih etmiş. 800 lira karşılığında, programdan, yemekten ve limitsiz yerli-yabancı içecekten faydalanabilirsiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR