Tam gaz devam

Uzunca zamandır, Cihangir’in gözden düşmek üzere olduğu konuşulur, durur. Kimi, işletmelerin Karaköy’e indiğini iddia eder, kimi de eski tayfasının bozulduğunu... Fakat esasına bakarsanız; kemik müdavimleri bölgeyi asla terk etmiyor. Haliyle bu kalıplaşmış müşteri sayesinde, epeydir nam salan mekanlar ayakta durmaya devam ediyor. Kim ne derse desin, Cihangir’in popüleritesi sayacağım mekanlarla hala üst düzeyde kalıyor.

Tam gaz devam

- ‘Şöyle güzel bir balık yiyelim!’ dediğinizde, tek adres Sur Balık... Semtin orta yerindeki otelin terasında, yeterli manzaraya da sahip. Bin bir çeşit meze seçeneği var reyonlarında. İki tek atıp, beyaz ete doymak için doğru adres. Kalifiye personeli olan birkaç şubeli bir markadır Sur... Lezzetine de, keyfine de kefilim. Hesaplar da hayal edilenden ekonomik geliyor. Muadilleri gibi cep yakan cinsten değil.

Tam gaz devam

- Canlı müzik arayanlara, adres çok uzakta değil. Hemen aşağı indiğinizde, ‘Hazine’ çıkıyor karşınıza... Yemek de veriyorlarmış ama biz denk gelemedik. Müzik tarafına bakarsanız; en ideal solistleri Boygar. Salı ve Perşembe günleri sahne alıyor. Boygar’ın programını, oldum olası Kenan Doğulu’nun eski hallerine benzetirim. İyi bir kitleye, yakışan eğlenceyi sunuyor. Not: Belli günlerde ‘Yol Project’ de performans sergiliyormuş.

Haberin Devamı

- İnatla en çok tercih edilen kafe ‘Smyrna’... Piyasanın sevilen ismi Gökhan Malik Şahin’in mekanı burası. Eşi dostu yetiyor zaten masaları doldurmaya. Akşam saatler ilerledikçe, kapı önünde uzun sehpalara doluşuyor insanlar. İlla yemek şart değil. Gece boyu, iki kadeh atmaya uğrayan misafirleri hiç eksik olmuyor. Tam olarak burayı ne meşhur etti bilemem. Ama belli ki müşteri kaçıracak hatalardan uzak duruyorlar.

- Öylesi bir merkez olur da, bir etçisi olmaz mı hiç. ‘Kasabım’ adlı restoranda, enva-i çeşit et tarzına rastlarsınız. Fakat buranın düsturu başka... Benzerleri gibi ezbere tabak getirmiyorlar. Camekanlı buzdolaplarında çiğ malzemelerinizi seçip pişirtebiliyorsunuz. Tüm malzeme Anadolu’dan tedarik ediliyor. Etoburlar için biçilmiş kaftan değil mi sizce de!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR