Değişen konseptler

Bakmayın bu aralar herkesin şikayet ettiğine, sokaklar insanlarla dolup taşıyor. Her geçen gün yeni mekanların açılması bir yana, hali hazırda işleri iyi olan mekanlar bile masraf yapıp konsept değiştirebiliyor. Gelirleri bir noktaya gelmese, bu yükün altına girmezlerdi sanırım... Gelin bir Avrupa, bir de Anadolu yakasından değişime giren, iki adresi inceleyelim.

Zirve Pera

Burası eski Zilly Pera’nın olduğu lokasyon. O zamanlarda, özellikle üniversiteli gençlerin akın ettiği bir noktaydı. Şimdi yeni ismi ve yeni kadrosuyla hizmet veriyor. Yaş ortalaması biraz daha olgun hali almış. Rengarenk, ışıl ışıl bir dekorları var. Tam anlamıyla bir gece kulübü... Eskiden pek kendi jenerasyonumdan insanlara rastlamazdım. Şimdi ise her taraf tanıdık. Artık ben mi yaşlandım, bilemem. Fakat nihayetinde tanınmak, insanın hoşuna gidiyor.

2 hafta önce açılıyor olduğunu duyurmuştuk Zirve’nin... Gittik gördük, güzel yapmışlar. Açılış Kemal Doğulu ile yapıldı. Duyduğuma göre ara ara DJ kabininde görecekmişiz kendisini. Onun dışında, Turaç Berkay ve Belma Şahin performansları da olacakmış. Eski hali de iyiydi ama şimdi de hiç fena olmamışlar. Gidilir...

Haberin Devamı

Nispet

Anadolu yakasının nadir canlı müzik mekanlarından biridir Nispet... Şimdilerde DJ performanslarına da girmişler. Hafta sonları yemekli eğlenceler de düzenliyorlar. Anlayacağınız; akşam saat 21.00’den, sabah 04.00’lara kadar servis veriyorlar. Bir de yeni mekanın DJ kabininde Levent Erim yer alacakmış.

Sürprizleri de yok değil. Cem Özer ve Uğur Uludağ ile farklı konseptlerde organizasyonlar yapacaklarmış. Ki böyle ünlü isimlere Anadolu yakasında rastlamak pek kolay değildir. En enterasanı da; gün boyu profesyonel oyunlar üzerine açıyorlar mekanlarını... Türkiye’yi dünyada temsil eden başarılı bilardo oyuncularının ziyaret ettiği, bir lokal gibi de kullanılıyor gündüzleri. ‘Değişimin bu kadarı!’ dedirtiyor yani... Eski zamanların eğlence imparatoruydu zaten marka... Şimdilerde yenilikleriyle başarısını sürdürecek gibi duruyor.

Onur ve Kaan

Haberin Devamı

Nispet’den bahsetmişken, bu ikiliyi anmamak olmaz! Onur Mete ve Kaan Öztürk, yıllardır o sahneyi sırtlayan solistlerdir. Havadisimiz ise bambaşka; Kaan yeni bir albümle, piyasaya giriş yapıyor. Ben dinledim, gayet güzel olmuş. Aslında Kaan’ı ‘Yollarda yoruldum’ şarkısıyla anımsarsınız. Ya da yeni versiyonu hoşunuza gidecektir. Uzun zamandır tekrar böyle bir çalışma yapması için baskı görüyordu. Sonunda değmiş. Yakın zamanda Onur’un da yeni bir albüm yapacağı dedikodusunu da vermeden geçmeyelim. 90’lar ve 2000’ler müziklerini geri isteyenler, aynı lezzeti böyle yakalayacaktır.

DİĞER YENİ YAZILAR