Gelişen Cadde

Her geçen gün yeni sokaklar, yeni caddeler popüler olup duruyor. Bunların en tazesi, Beşiktaş’daki Şair Nedim Caddesi... Aslında bugüne kadar in cin top oynardı oralarda... Son bir iki senede şenlenene kadar, oturacak şık bir yer dahi bulmak imkansızdı. Şimdilerde ise yanyana bir sürü mekan türedi. Bir yanda kahveciler sıradan dizilmişler. Başı Starbucks tutuyor. Kahve Dünyası ve Sütiş ile devam ediyor.

Gelişen Cadde

Öbür tarafta ise biraz daha üst sınıf sayılabilecek kahve ürünleri satılıyor. Son zamanlarda türeyen değişik çekirdek denemelerini bilirsiniz... İşte onlardan. En bilindik olanı ‘Let’s Coffee’... Biraz ilerde yine o tarz denemeler yapan ‘Molecule’ mevcut.

Olmazsa olmaz restoran ve meyhaneler de dolu tabi. Antakya Mutfağı, bölgenin yöresel lezzet açığını kapıyor. Hemen yanında bol tatlılı Mendel’s yer alıyor. Craft Beer, biraz daha genç işi yüksek müzikli tek mekan... Local adını taşıyan bir de pizzacısı var caddenin... Ve aklımızdan kaçan bir sürüsü daha... İleride nasıl olur bilmem ama şu haliyle en hızlı yükselen bölgelerden oldu Şair Nedim. Her tarza hitap ediyor.

Haberin Devamı

By Giritli

Burası da yine Şair Nedim üzerinde... Bildiğiniz eski usul meyhane formatındaki dükkan, en çok ziyaret edilenlerden biri. Hani şu tepesinde ağlar, duvarlarda can simitleri olan cinsten. Açık dolabında envai çeşit meze dolu elbette... Genelde deniz mahsulü ürünlerden hazırlıyorlar. Filmlerdeki babacan, sohbet seven karakterlere benziyor personel ekipleri.

Ana yemekte irili ufaklı balık seçenekleri var. Özel yemeklere kapamalık, dükkandan ayrı da durmayan bir asma katı var. Türk sanat müziğinden arabeske kadar, geniş bir müzik listeleri var. Belli günlerde canlı müzik ekibi de getirtiyorlar. Genelinde keyif yapılabilecek, eğlenmeye de muhabbete de müsait, şirin bir mahalle adresi...

Havadisler

- Bomontiada, performans etkinliklerine son hız devam ediyor. Bugün, gün boyu ‘Tal Dans’, ‘Zinnure’ ve Fatih Gençkal sahneleri var. Yarın ise konuşmalar ve kitap tanıtımlarıyla başlıyor. Arkasından film gösterimleri sürecek. Bu iki gün için fena program sayılmaz.

Haberin Devamı

- Gina, bilindik bir İtalyan konsepti olan ‘Aperativo’yu, Kanyon’daki yerinde başlatıyormuş. Akşamüstü saatlerinde, ana yemekten ziyade atıştırmalıklara, mönüye uygun kokteyller eşlik edecekmiş. Not: Mekan İtalya Devleti tarafından nadiren verilen, ‘İtalyan konukseverlik sertifikası’na sahipmiş.

- Contemporary İstanbul, bana göre misyonunu son derece iyi yerine getirdi. Koskoca fuar alanını, baştan aşağı sergilerle dolduracak kadar sanatçı olması, memleketin aydınlık kalabileceğini işaret ediyor. Bir o kadar da ziyaretçi doluluğu da cabası...

DİĞER YENİ YAZILAR