Gündüzü de iyiymiş

Taksim Pera bölgesinin, en şahsına münhasır lokasyonu olmayı başarmıştı ‘Soho House’... Şık restoranları, özel organizasyonları, kulüp bölümünün üyeleri, kompleksi kısa sürede meşhur etti. Yemeklerinin ve alternatif konserlerinin uzun zamandır takipçisiydim. Yaz sezonu için terasının haberlerini aktaracağımı düşünürken, kendimi bir Pazar günü kahvaltıda buldum.

‘The Allis’ ve ‘Cecconi’s’ adında iki mekanı aynı anda açık büfe ‘Brunch’ sunuyor. Klasik ilk öğün ürünlerinin yanı sıra, farklı tatlar da servis ediliyor. Somon balığı ve karides, bunlardan birkaçı... Özellikle Cecconi’s bahçe bölümünün, son derece keyifli olduğunu söylemeliyim. Sadece kahvaltı için gidecekseniz, her ayın ilk Pazar günü açıyorlar. Sonra kapıda kalmayın! Güne sıra dışı bir yemek serisiyle başlamak isteyenlere duyurulur.

En yeni dondurma

Milyon çeşit dondurma türünü tadıyoruz her yerde... Kimi en taze malzemelerden, kimi en doğal yollarla hazırlandığını iddia ediyor. Yeni keşfimizde ise gözünüzün önünde üretiliyor. Hatta kendiniz bile tezgahın başına geçebiliyorsunuz. Adresimiz kahvaltı kafeleriyle ünlü Rumelihisarı’nda, 40 yıllık Kale Çay Bahçesi’nin bünyesinde. Tayland’dan transfer markanın adı ‘Thai Roll Ice’... Meğer oralarda bundan başka bir tür tüketilmiyormuş.

Haberin Devamı

Kocaman bir makinenin önünde yerinizi alıyorsunuz. Tepesinde sıfırın altında dondurulmuş bir tabaka mevcut. Kendi arzunuza göre taze meyveleri ya da çikolata çeşitlerini seçip, tezgahta parçalıyorsunuz. Bir yandan da dondurmanın mecburi malzemesi süt dökülüyor içine. Siz karışımı hazırlarken, makine harcı donduruyor. Spatula yardımıyla yuvarladığınız ürün 2 dakikada hazır hali alıyor. Artık üstüne fındık fıstık ne dökerseniz, seçim sizin. Afiyet olsun...

Genişleyen Funk

Geçtiğimiz sezon bahsetmiştik sanırım Karaköy’deki mekandan... Küçücük bir dükkandı. Ufak da bir asma katı vardı. O da ancak tuvaletlere yetiyordu. Şimdilerde bitişik rakiplerini de alıp, alanlarını genişletmişler. İşlerinin iyi gideceği belliydi ama bu kadarını ben de beklemiyordum. Hızlı büyümelerinde yeni havadisimizin de etkisi olmuştur diye düşünüyorum; Taksim Karaköy taraflarında uzun zamandır başarısını ispatlayan, Görkem Döner oturmuş kaptan koltuğuna...

Haberin Devamı

Bölgede sürekli kapanan yerler hakkında duyumlar alıyorum. Böyle bir zamanda bırakın topu atmayı, bir de büyümeye gitmek cesaret işi. Fakat bu aralar ne kadar iyi iş yaptığını gördükçe, doğru hareket olduğu ispatlanıyor. Görkem daha evvel de, Asmalımescit’deki markalarıyla adını duyurmuştu. Benzer tarzdaki başka bir semtte bu başarısı hiç de şaşırtıcı sayılmaz.

DİĞER YENİ YAZILAR