Bayram rotası

Bayram rotası

Her bayram olduğu gibi, öncelikle aile gezmelerini tavsiye ediyoruz elbette! Zira, kaliteli yeme-içme koşulları, sakin ve özel hissettirilen servisle şekillenir. Resmi tatil dönemlerindeki kalabalıklarda, ne yazık ki bu pek mümkün olamıyor. İşin esası; herkes sağa sola koştururken, şehrinizin sessiz keyfini sürmektir aslında... Fakat kırk yılda bir, bir yerlere gidebilme lüksünüzü de görmezden gelmiyoruz. İlla ki bu boş zamanı gezerek geçirmek isteyenlere, ‘Gezenti’nizden ince tavsiyeler koyuyoruz önünüze...

- Herkesin ilk aklına gelecek yörelerden kaçmak isterseniz, Ilgaz Dağları’nda güzel bir tesis hizmete girmiş. Kastamonu Havalimanı’ndan yarım saatlik yolu göze alırsanız, Ferko Ilgaz Mountain Hotel&Resort kafa dinlemenize yardımcı olacaktır. Çoluk çocukla da gidebileceğiniz gibi, büyüklere atv turları, paintball sahaları vesaire sunuyor.

- ‘Yok ben kesin popüler yerlerde olurum!’ derseniz, Çeşme’ye gidenler için iyi yemek alternatifimiz var. Sea Homes Restaurant, merkez kalabalığından uzaklaşıp, lezzetli tadımlar için biçilmiş kaftan. Mutfakta meşhur şefimiz Murat Bozok yer alıyor. Çanakkale’den başlayıp, Gaziantep’e uzanan bir meze mönüsü varmış. Ne diyelim? Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Bayram rotası

- Bodrum’un tazelerinden Paramount Hotels&Resorts, değişik program alternatifleri sıralamış. ‘Beklenmedik objelerle performans sergileme’ iddiasıyla, yarın ‘Toom Pak Industrial’ sahne alacak. Pazartesi ise balkan-gipsy ezgileriyle ‘Gipsy Casual’... Kayırmadan edemeyeceğim işe gelirsek; bayramın son günü, İstanbul’dan da tavsiyecisi olduğum ‘Two Tenors’ gösterisi var. Atılgan Gümüş ve Cenk Bıyık’ın, danslı, şenlikli eğlence halleri...

- Bodrum ziyaretçilerine biraz da, klasik konser haberleri verelim. Oraları en büyük mekanı sanırım ‘Sahne İstanbul-Bodrum’... İlk günden itibaren sanatçı dolu adres! İkinci günü örneğin, ilk defa Murat Boz sahne alacakmış. Bölgenin vazgeçilmezi Hakan Altun da tatilin son gecesinin sürprizi olacak.

Bayram rotası

- ‘Cruise Brands’ kurucusu Bülent Tatlav’dan açıklama gelmiş. Aslında deniz üzerinde şehir şehir gezebileceğiniz turlar, düşünüldüğü kadar pahalı değilmiş. Düşününce mantıksız gelmiyor. Uçak paraları, konaklama ve oralarda gezinme masraflarını üst üste koyunca, aynı meblaya geleceğine eminim. Bir de havaalanı keşmekeşine girmemeye paha biçilemez.

Haberin Devamı

- Bizi dinler İstanbul’da kalırsanız, gezilecek bin tane mekanı her hafta yazıyoruz zaten. Ama farklı bir şey isterseniz; ‘Uniq Açıkhava Film Festivali’ iyi seçenek... Yarın akşam ‘Ben, Daniel Blake’, Pazartesi ise ‘Desierto’ filmleri oynayacak.

DİĞER YENİ YAZILAR