Kırmızı et seçenekleri

Sözümüz, sonu ‘Et’ ile biten mekanlar sürüsünün, en pahalısına çuval dolusu para ödeyen dostlara! Her mekanın bir alternatifi vardır. Hatta çoğu zaman, daha lezzetli dahi olabiliyorlar. Biraz kesenizin kıymetini biliyorsanız, kulak kabartın bizlere... ‘Gezenti’niz sizinle, kırmızı etin hangi tarzını, nerede tatmanız gerektiğini paylaşıyor. Üstelik ekonomik!

Ali Ocakbaşı

Şahsi tercihim Gümüşsuyu şubesi... Deniz ve şehir manzaralı, oturup vakit geçirmesi de son derece keyifli bir nokta. Yaratıcı sunumlarının en güzeli; basma kebap... Dana ve kuzu etlerini karıştırarak kıyma haline getiriyorlar. Piştikten sonra görüntüsü Adana kebaba benziyor ama tadı bambaşka... Lahmacun, pide gibi unlu mamülleri için de, farklı bir glütensiz mönü hazırlamışlar. Daha ziyade sağlıklı anlayacağınız. Malum mekanda 500 TL ödeyeceğiniz sofraya, burada 150 TL ödersiniz aşağı yukarı... Mutlak dikkatinizi çekecek düzgünlükteki servis personelini de göz ardı etmemek lazım.

Kadınlar Pazarı

Bir Siirtli olarak, ‘Büryan Kebabı’ndan bahsetmemek olmazdı. Tüm organları temizlendikten sonra, 2-3 metre derinliğindeki kızgın kuyularda pişiriliyor. O kadar uzun saatlerde hazırlanıyor ki, ağzınıza değdiği andan itibaren dağılmasından anlıyorsunuz. Tam da yaz aylarına uygun, hafif sayılacak bir kebap türü. Tırnak pide üzerine yağının akışı, iştahınızı arttırmaya yeter. Bu lezzet için en bilindik adres Kadınlar Pazarı, Fatih... Şimdiki adı ile İtfaiye Caddesi... Siirtli Eşref Usta, Gül Biryan Salonu gibi birçok alternatif var. ‘Bize uzak!’ demeyin, illa ki yolunuz geçecektir. Bir uğrayın mutlaka...

Haberin Devamı

Bazilik Grill

Esas açılış amacı ‘Steakhouse’ kültürü... Fakat ünlenmelerini sağlayan kalemleri kokoreç. Kocaman bir alanda, 100’lerce müdavimi olan bir nokta burası. Vip odaları bile varmış. Etiler Alkent’in içinde, dışarıya da servis veriyorlar. ‘Sakatat’ deyip geçmeyin! İtinayla hazırlanması, temizliğine önem gösterilmesi şarttır. Tecrübeli ekip, kendi çiftliklerinden getiriyormuş ürünlerini. Memlekette kokoreç, ‘Ha yasaklandı, ha yasaklanacak’ denirken, vakit kaybetmeden tadına bakmak şart.

Haberin Devamı

Seraf

Osmanlı’dan bu yana, Türk yemeklerini barındırıyor mönüsünde... Patlıcanlı kebaplar, kuzu şişler, küşlemeler vesaire... Lokasyon Bağcılar’da... Lezzetinden şikayet edeni henüz hiç duymadık. Fiyatlar genel olarak makul. Tek handikap; listedeki her tabağın oldukça ekonomik olmasına rağmen, bir lahmacunun 15 lira olması. O da malzemeden kaçmıyorlar diye herhalde... Türkbükü’nde tadı bir şeye benzemeyen aynı pideye 50 lira öderken, bundan şikayet etmeyiz zaten!

DİĞER YENİ YAZILAR