Yeteneğini harcıyor!

İlk ziyaretimde son derece etkilendiğim taze bir yetenek Anıl Durmuş... ‘O Ses Türkiye’ ile sahnelerle tanışmış. Arabesk programları, yakışıklı adamların da yapabileceğini ispatlayan bir isim adeta. Oldukça tarz sahibi, ortalamanın fazlasıyla üstünde bir sese hükmediyor.

Genç arkadaşımızın repertuarı da hop oturup, hop kalkmanızı sağlıyor. Eğlendirirken de, hüzünlendirirken de keyifli. Yalnızca arabeske değil elbette, akla kazınmış pop müzik şarkılarına da hakim. Nişantaşı ‘Barcode Club’daki performansında, hem mekana hem sesine uygun bir liste ile çıkıyor karşınıza.

Fakat eksik kısımlar yok mu? Var tabii ki... Sanırım tecrübesiz olmakla alakalı olarak, orkestradaki durumu ucuzlaştıran hareketlere pek hakim olamıyor. Solisti pek beğenmemizden mütevellit, bir daha gittik oralara... Bu kez sahneye daha yakın olmamızdan olacak herhalde, klarnetin en sonundaki parça sökülüp masamıza gönderildi!

‘Kalak’ diye tabir edilir bu parça... Aslında sanata hizmet etmek için üretildiğini zannederdik ama burada bir bahşiş kutusu görevi görüyormuş meğer! Evet, biz Nişantaşı’nda üst segment keyif yapacağız diye umarken, kendimizi Kumkapı konseptinde zurna dinlerken bulduk. ‘Usül budur, bozmayalım!’ diye koyduğumuz paraya burun kıvrılması ise cabası!

Haberin Devamı

Aslında yetenekli diye addettiğimiz kardeşimiz de pek memnun kalmadı bu hareketten, hakkını yemeyelim. Fakat nihayetinde grubunu kontrol etmesi gereken vatandaş da o! Bu kadar programı övülmeye değerken, duruşunun bozulmasına izin vermemeli. Üstelik severek gidilen, evvelden çok pozitif paylaştığımız mekanı da bu pozisyonlara sokmamalı. Aman dikkat!

Havadisler

- Önümüzdeki Cuma ve Cumartesi günleri (23-24 Mart), Zorlu PSM’de, ‘Sónar İstanbul’ isimli bir festival gerçekleşecek. Müziğin dünü, bugünü ve yarınını ifade etmek gibi bir iddiaları var. Meseleleri, teknoloji ve yaratıcılığı buluşturmak. En mühim misafirleri ise art pop’un kraliçesi sayılan Róisín Murphy...

- ‘Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde, ‘Türk Bestecileri Resitali’ düzenleniyor. Yarınki programda, soprano Canan Özgür ve piyanist Beril Özyazıcı’yı dinleyebilirsiniz. Ülkemizden çıkma birçok duayen ismin bestelerini icra edecekler.

Haberin Devamı

- Beyoğlu Los Altos, bu akşam 1. yaş gününü kutluyor. Meksikalı restoran, yine aynı yöreden miksolojist Anthony Zamora’yı misafir edecekmiş. Mekana has ‘Taco’ların da servis edileceği organizasyonda, Latin ve caz müzikler çalınacak.

- 22 Mart Çarşamba günü, Moi Sahne’de Demet Akbağ’ın tek kişilik gösterisi olacak. Saat 21.00’da başlayacak oyun, Akbağ’ın hayatını, tiyatro serüvenini, dizilerini anlatıyormuş. Azıcık tecrübe dinler, azdan çok kahkaha atarız kanımca...

DİĞER YENİ YAZILAR