Çiçekle kurtulamazsın!

Pek kıymetli, sevgili sahibi okuyucu, bu haftaki falınızda sizi Salı gecesi sokakta görüyorum. Hazırda tuttuğun hediye ve belki de çiçekle meseleden yırtamazsın. Madem ki ben bekarım, sizlere biraz daha masraf çıkaracak ne kadar sevgililer günü programı varsa, paylaşmayı borç bilirim. Tarzınıza göre seçim sizin... Not: 14 Şubat aslında, eski Roma’da yasağı delerek genç çiftleri evlendirdiği öğrenilen, Aziz Valentine’nin idam edildiği gündür. Olayı çok da küreselleştirmeyin... Zira, sermayeleşiyor!

- İtalyan sevenler için ‘Gina’, tam olaya uygun bir liste yapmış. ‘Love and Taste to Share’ mottosuyla, iki kişilik paylaşımlar verecekler. Şampanyalı, karidesli, beklentiyi karşılayacak bir sofra sunuyorlar.

- İngiliz mutfağı tercih ederseniz, en iyisi Tom’s Kitchen... Dünyaca ünlü şef Tom Aikens, bizzat hazırlamış mönüsünü... Ziyadesiyle tatmin edici görünen listenin fiyatı 179 TL.

- Marriott Hotel Şişli’de, 10 günlük bir tadım için, Barselona’dan gelen meşhur bir şef yemek yapacakmış. Bunun yanında gecenin eğlencesi de, İspanyol ezgilerinden oluşuyormuş.

Haberin Devamı

- Osmanlı lezzetleri için, enteresan bir tecrübe yeri var; Asitane... 1800’lerin sonlarına doğru basılan, ‘Mecma-ül Adab’ isimli kitaptan yararlanarak, bir sürü zamanının en iyi tadımlıklarını çıkarıp bulmuşlar. Kişi başı 250 lirayı gözden çıkarırsanız, akşamı ud dinletisiyle burada geçirebilirsiniz.

- Yenge hanım deniz mahsulü seviyorsa, siz yine de o günlük, herhangi bir balıkçıya gitmeyin. Capricorn, özellikle Akdeniz ürünlerini oldukça lüks servis ediyor. Hem balık keyfinden olmaz, hem de ‘Bugün salaş yerde ne işimiz var!’ saldırısına maruz kalmazsınız.

- Yok ‘Kaç sene oldu artık!’ cesaretiyle, ‘Kebap bile yeriz!’ derseniz, ‘Günaydın’ zincirinin herhangi halkası doğru yer olacaktır. Hiç değilse meseleye uygun, iki kişilik tabaklar servis edeceklermiş.

- ‘d.ream Akademi’ farklı bir akşam düşünenlere tek günlük kurs açıyor. Masanızı partnerinizle birlikte hazırlayıp, elinizle pişirdiklerinizi hediye edebilirsiniz. Aktivitenin sloganı ise ‘Beş Harfli Aşk: Yemek’...

Haberin Devamı

- Standart mutfaklardan sıkıldıysanız, Go Meso biçilmiş kaftan. Hint ve Moğol tariflerini sunuyorlar. Malum gün için de, tatlısı, içeceği dahil 99 liralık bir mönü hazırlamışlar.

- Kulağınızın pasına da çözüm var! Aşk şarkıları denince, akla gelecek ilk üç solistten biridir sanırım Kenan Doğulu... Saat 21.00’da, Zorlu PSM sahnesinde olacak. Hoş bir sürpriz olabilir.

- Kısa bir kaçamak da iyi fikir olabilir. Fakat mevsim kış diye, sizi hemen Uludağ keşmekeşine yönlendirecek değilim! Ilgaz Dağları’nda, ‘Ferko’ adında bir otel duydum. SPA merkezinde dinlenir, romantik bir iki gün geçirirsiniz. Ya da kayak ve hatta dağ bisikleti alternatifleri de varmış.

DİĞER YENİ YAZILAR