İki ‘V’ ile

En az 10 sene öncesinden hatırlarım mekanı... Meşhur ‘Richie Rich’ partilerinin adresiydi ‘W’... O dönemler ‘Lounge’ adıyla tabelaya dökülürdü. Şimdi ‘Superjazz’ olmuş. Girişinin değişmesi dışında, o zamanlar ki şık duruşlu işletme, neredeyse aynı kıvamda duruyor.

Ziyaret sebebimiz, Zeynep Özyılmazel’in son derece keyifli sahnesini izlemekti. Yabancı repertuarı, kaliteli tavrı, memlekette ‘Sinatra’ların da dinlenebildiğini hatırlattı bizlere... Klişe canlı müzik kulüplerinden bıkan, ‘Türkçe müzik’ denilince arabeske bağlamayanlardansanız, sizin için biçilmiş kaftan.

İki ‘V’nin açıklamasıymış gibi, hem güzel müzik dinleyip, hem de atıştırmalıklarla sohbet edebiliyorsunuz. ‘Barda yemek yenmez!’ tarzında, standart mantıklardan uzaklaşmamızı sağlıyorlar adeta.

‘Çılgın, aptal, aşık’ diye bir film vardı çok eğlendiğim... Filmin yarısının içinde geçtiği kulübe baktıkça, ‘Bizde de keşke olsa!’ diyerek iç çekmişimdir. Bana orayı anımsattılar. Ortada kocaman bir bar, etrafında kokteyller eşliğinde muhabbet... Küçük tadımlıkları deniyor, bir yandan da hak ettiğiniz müziği dinliyorsunuz. Ülke bu tarzı anlamaya hazır mı bilemem! Ama denemeye değer...

Haberin Devamı

Kabak tadı verenler

- İsimlerini saymaya kalksam, belki köşe yetmez! Bir dönem nasıl olduysa, sadece arabesk çalan mekanlar yürüdü gitti. Artık kimse parasıyla hüzünlenmek istemiyor. Zamanında kolaya kaçan işletmeler, bir bir kapanıyor.

- Sokağa iki tane balık ağı asıp, buz gibi soğukta insanları oturtan adreslere rağbet azaldı. ‘Ortam çok doğal’ diyerek, yutmuyor artık halkımız o lokmaları... Üstelik en ala restoranlarla aynı hesaplar talep edilince, konforlu noktalar tercih edilir oldu.

- Üniversite ya da Noel turları da kurtarmıyor artık Uludağ’ı... Zaten turizmdeki durum belliyken, hala yüksek oda ücretlerini karşılamak istemiyor kimse. Eskiden düzenlenen parti ve konserler de ilacı olmuyor, ne Bursa’nın ne Kartalkaya’nın...

Öne çıkanlar

- Butik sahneler revaçta bu ara. Son neferi ise ‘Hazine’... Ekonomik birçok yere göre... En çok Boygar’ın programları konuşuluyor. Pazartesi günleri bile doluyor olması, yükselen değer olduğunun göstergesidir.

Haberin Devamı

- Bol keseden para harcama devri değil malumunuz... Şu ara restorana ayrı, bara ayrı bütçe ayıramıyor müşteri. Çözümü eski usul, yemekli eğlencelerde buluyorlar yine... Mekan değiştirmekle kaybolmayan vakit ve ikinci adresteki muhtemel sıkıntılardan kaçış ise cabası...

- Mevsim itibarı ile kayak merkezlerine gitmek isteyenler, yurt dışını daha çok benimser oldu. Burada ödediğinin aynısıyla, uçak dahil tüm masrafı karşılayabildiğini anladı herkes. En başı da Bulgaristan çekiyor. Yol hemen hemen aynı, hem de cebi yakmıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR