Gerçekten büyükmüş!

Yüz yıldır bilinir Büyük Kulüp... Fakat memlekete üyelik sistemini ilk getirenlerden olduğu için, her fırsatta ziyaret edemiyorduk haliyle. Bu hafta bir uğrayalım dedik ve gördük ki; gerçekten adı kadar büyükmüş. İçinde bir sürü farklı restoran, neredeyse herbirinde değişik bir canlı performans... Tesisin kışlık halinde, tamamı faaliyette olmadığı halde kaybolup gidiyorsunuz içerisinde...

Gerçekten büyükmüş

1800’lerin sonlarında, bir büyükelçi öncülüğünde kurulmuş dernek... Ve bir asrı aşkın süredir, geleneklerini bozmadan devam ediyorlar tüm prosedürlerine... Malum kitlenin tüm lüksleri için, her şeyi ince eleyip sık dokuyorlar. Bir noktadan sonra, canınızın sıkılacağı kadar aşırı doz huzur dolduğunuz doğrudur! Fakat hedef grupların özellikle beklentisi de budur herhalde... Bir defa olsun uğranılması, denenmesi gereken bir adres aslında. Ama nihayetinde üye olmanız ya da bir üye tanımanız şart.

Karaköy’ün yeni kutusu

Gerçekten büyükmüş

Hakikaten kutu kadar bir mekan buldum Karaköy’de... Adı Funk... Kaşla göz arasında, günde binlerce yurdum insanının ziyaret eder olduğu bölgenin ara sokaklarında yer alıyor. Önünde birkaç masayla yemek servisi yapsa da, esas mesele gece içerdeki bar bölümünde dönüyor. Oldukça şirin, ‘Bizim de bir mekanımız olsun!’ kafasında açılmış resmen.

Haberin Devamı

Herkes samimi ve öyle acilen paraya koşmak gibi bir dertleri yok. Onlarca alternatif olmasına rağmen, ‘Semt barı’ diyebileceğimiz bir yer yoktu oralarda... ‘Funk’ ile birlikte buna da kavuşmuş oldu ahali... Şimdiden var gibi dursa da, ilerde daha da çok müdavim sahibi olacaktır.

Havadisler

- ‘Güldür Güldür’den tanıyacağınız oyuncu Erdem Yener, yeni bir albüm hazırlamış. Lansmanla karışık canlı müzik performansı, 30 Kasım’da Garaj İstanbul sahnesinde...

- Asıl ihtisaslarını, Türkçe müzik olarak biliriz Sess grubunun... Bu durumun aksini ispatlarcasına, Karaköy’e eski yabancı şarkılar çalacak bir mekan açacaklar. Mekanın adı Drone... 1 Aralık Perşembe günü, DJ Can Hatipoğlu’nun kabinde olacağı bir açılış partisi düzenliyorlar.

- Türkiye’nin ilk astroloji festivali ünvanını alan Astro Fun Fest başladı. Organizasyon Uniq İstanbul’da yarına kadar devam edecek. Ünlü astrologların seminerlerine katılmak için önceden yer ayırtmanız şart. Zira, sınırlı sayıda katılımcı kabul edilecekmiş.

Haberin Devamı

- Gittiğimiz restoranlardaki yapımı zor görünen yemekleri, evde hazırlamak isteyenlere duyurulur! Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), pizza ve salata öğretileri ağırlıklı ‘Workshop’lar düzenliyor. Kurslara katılmak için son bir haftalık şansınız kalmış. Vakit kaybetmeyin...

DİĞER YENİ YAZILAR