Sanat yemek birlikteliği

Kimine göre yemek yapmak, ciddiye alınması gereken bir sanat dalıdır. Aslına bakarsanız bence de öyle. Zira hızlı tüketiliyor olsa da, bazı ellerden çıkan lezzetli eserlere, başka isim takmak haksızlık olabilir! İşte bu fikri ispatlayan bir adresle tanıştım yakın zamanda... Perispri... Balat’da, sanatçı Cahide Erel’in uzun zamandır galeri olarak kullandığı bir mekan burası... Tarihi dokusu bozulmadan restore edilmiş. Bir katında çalışmaları sergileniyor, bir katında ise aynı ustanın elinden tadımlar yapılıyor.

İşin güzel kısmı, tabii ki Erel’in mutfağı da kimseye emanet etmemesi... Bölgenin, yüzyıllar evvelinden kalma kültürünü koyuyor tabaklara... Osmanlı ve Bizans usulü hazırlanıyor mönüler. Öte yandan mezelerde ilk dikkat edilen unsur sağlıklı olmaları... Hafta sonları canlı programlarla da süsleniyor bin yıllık sofralar... Hem kulağa, hem boğaza, hem de ruha hitabeden kupon bir tesis olmuş. Duyurulur...

Sanat yemek birlikteliği

Efsane devam ediyor

Yeşilçam ustadlarının müdavimi olduğu, filmlere dizilere konu olan, zamanının iyi gezen tayfasının ziyaret noktası ‘Çiçek Bar’ı bilmeyen yoktur herhalde... ‘Acaba aynı heyecanı sürüyor mu?’ sorusuyla bir uğradık bu hafta... Sahnede Merve Çaloğlu vardı. Son derece iyi bir performansla, pasını süpürdü attı kulaklarımızın... Hafta içi olmasına rağmen, dolup taşıyormuş meğer bizim vitaminliğimizde bile var olan mekan...

Haberin Devamı

Her yan özlemini çektiğimiz ya da bazen kıymetini bilemediğimiz artistlerin resimleriyle dolu. Sanki barda ‘Çok içtin!’ diye kızacak bir Hulusi Kentmen veya yükseklikten yüzünü seçemeyeceğiniz bir Tarık ağabey karşınıza çıkacakmış gibi hissediyorsunuz. El değiştirmeye değiştirmiş ustaların vazgeçilmezi, fakat yeni sahipleri de aynı ruhu yaşatıyorlar. Özleyenlere bir daha, henüz hiç gitmemişlere mutlaka tavsiye edilir!

Sanat yemek birlikteliği

Astro yenilik

Bundan 10 yıl önce ‘festival’ dediğimizde, birkaç şarkıcının sırayla konser verdiği eğlencelerden öteye gitmezdi hayal gücümüz... Fakat zaman içinde ülke kendini oldukça geliştirdi çok şükür! Şimdilerde alışverişten tutun da, kahveye kadar onlarca farklı alanda etkinlikler düzenlenmeye başladı. Bunların en yeni ve yenilikçisi ise, ‘Astro Fun Fest’ gerçekleşmek üzere... Adından da anlayacağınız üzere, hafta sonu boyunca astrolojinin ‘A’sından girip ‘Z’sinden çıkacak katılımcılar.

Haberin Devamı

25-27 Kasım tarihleri arasında, Uniq İstanbul’da yıldızları inceleyecek binlerce meraklı göz... Memleketten en bilindik Öner Döşer, Hande Kazanova gibi isimlerin oturumları olacak. Dünyanın farklı bölgelerinden gelen, yabancı astrologları saymıyorum bile. İlk defa denenecek olan organizasyon, bu tarz işlere hazır olup olmadığımızın bir göstergesi olacaktır biraz... Ve elbette ki biraz da, bilim dalı olarak konuyla ilgilenenleri, kahve falı bakanlardan ayıracaktır diye umuyorum!

DİĞER YENİ YAZILAR