Gazete Vatan Logo
Magazin Onunla oynadığım için Demet’e para vereceğim

Onunla oynadığım için Demet’e para vereceğim

’O... Çocukları’ filminde bir hayat kadınını canlandıran İpek Tuzcuoğlu, rol arkadaşı Demet Akbağ’a övgüler yağdırdı: Büyük bir usta. Ondan çok şey öğreniyorum

- Filmdeki karakterinizden bahseder misiniz?

Bir hayat kadınını canlandırıyorum. 14 yaşında evlendirilmiş doğudan gelen bir kadın. Küçük yaşta İstanbul hayatına adapte olmaya çalışmış. Bir tane Suelen isimli kızı var. Sürprizli bir rol. Karakterimi anlatırsam, filmi anlatmış olurum.

- Hayat kadınını canlandırmak zor olmadı mı?

Hayat kadınlarına başka bir kıyıdan bakıyoruz. Karaköy’deki çalıştıkları atmosferi değil, ev hayatlarını gösteriyoruz. Bu filmde hayat kadınlarının başka bir boyutu gösterilecek. ’O.. Çocukları’ bir küfür. Ama filmde öyle değil. Filmi seyredenler çıkışta ’Adı gerçekten bu olmalıydı?’ diyecekler. Bu bir başlık.

- Filmin adıyla ilgili tepki aldınız mı?

Bazı köşe yazarlarını okuyorum. “Böyle film ismi mi olur” diyorlar. Ama belki de bilgi sahibi olmadıkları için. ’Onların çocukları’ diyorum ben.

- Hülya Avşar ile oynayacaktınız ama sonra Demet Akbağ ile kamera karşısına geçtiniz.

Hülya Hanım’ı çok beğenirim, bir projede onunla çalışmak isterim. Çünkü her oyuncuya nasip olmayacak isimler bunlar. Kim bilir hangi sinema filminde karşılaşacağız. Dünya starı olsam karşımdaki oyuncuyu seçmem. Demet zaten bambaşka bir ekol. Demet’ten çok fazla şey öğreniyorum. Hem hayran hayran seyrediyorum, hem gülüyorum. Çünkü Demet Akbağ karşımda oynuyor, çok matrak bir insan. Öğretmenliği de var. Film bitince üstüne para falan vereceğim. Usta oyuncular bunlar. Kaç kez kısmet olur ki Demet Akbağ ile oynamak. Genç görünüyor ama çok ciddi deneyime sahip.

- Film için ne gibi bir hazırlık dönemi geçirdiniz?

Film için 5 kilo aldım. Saçlarımı yaptırmıyorum, 3 haftadır da maniküre, pediküre gitmedim. Orhan Gencebay, Müslüm Gürses dinliyorum. 10 yıldır sigara içmiyordum, film için şimdi sigara içiyorum.

- Ödül beklentiniz var mı?

Öyle bir iddiam yok ama festivallik ve ödüllük bir film.

Haberin Devamı