Gazete Vatan Logo

Online vergi borcu sorgulama ve ödeme nasıl yapılıyor?

Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinin internet üzerinden yapılması pek çok kolaylıklar sağlamıştır. Vergi borcu sorgulama işlemini tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Online vergi borcu sorgulama ve ödeme nasıl yapılıyor?

Vatandaşın çok daha pratik bir şekilde modern dünya standartlarında vergi hizmetleri alabilmesini sağlayan Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan İnternet Vergi Dairesi resmi web sitesi üzerinden online vergi borcu sorgulama işlemi yapılabiliyor. İnternette yeni başlayan vergi borcu sorgulama hizmeti ile birlikte internet kolaylığında Maliye Bakanlığı’na herhangi bir vergi türünden borcunuzun olup olmadığını öğrenebilme fırsatına sahip olunmasını sağlıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

VERGİ BORCU SORGULAMA VE DETAYLI BİLGİLER!

İnternet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sitesi üzerinden yapılabilen online vergi borcu sorgulama işlemi ile birlikte artık vatandaşlar son derece pratik bir şekilde ÖTV, MTV ve gelir vergisi gibi Türkiye’deki farklı vergi sistemlerinden kaynaklı herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını veya olan vergi borçlarının en güncel ayrıntılarını öğrenebilme fırsatı sunuyor. Dijital platform üzerinde Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sitesinden kolay bir şekilde erişim sağlanabilen ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından kolaylıkla online vergi borcu sorgulama yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi sitesi üzerinde online vergi borcu sorgulama işlemleri vergi mükellefleri tarafından bazı kişisel bilgilerin girilmesi sayesinde gerçekleştirilebiliyor. Bu kapsamda vergi mükelleflerinin Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi sorgulama sayfasında ‘T.C. kimlik bilgileri ile giriş’ ekranında ‘T.C. kimlik no’, ‘nüfus cüzdan seri/no’, annenizin, babanızın, eşinizin veya çocuğunuzun T.C. kimlik numarası ya da annenizin kızlık soyadı bilgilerini girmeniz gerekiyor. Bu bilgilerin yanı sıra sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterleri girilerek online vergi borcu sorgulama işlemleri yapılabiliyor.

Vatandaş internet kolaylığında vergi borçlarına ilişkin olarak da internet üzerinde yapılan vergi borcu sorgulama işlemi ile son derece pratik bir şekilde Gelir İdaresi Başkanlığı’na olan vergi borcunun ne kadar olduğu, son ödeme tarihinin ne olduğu ve gecikme faizleri gibi son derece önemli bilgileri kolay bir şekilde öğrenebilmek mümkündür.

Haberin Devamı