Gazete Vatan Logo

Online trafik cezası sorgulaması nasıl yapılır?

Trafik cezası sorgulama ve ödeme konusu oldukça önemlidir. Trafik cezası sorgulaması çok kolay gerçekleştirilir. Online trafik cezası sorgulama nasıl yapılır? sorusunun cevabı haberimizde...

Online trafik cezası sorgulaması nasıl yapılır?

Trafik cezaları büyük önem taşımaktadır. Trafik cezası sorgulaması yapmamak ve var olan cezayı ödememek büyük sıkıntılara yol açabilir. Ayrıca trafik cezasına gecikmeden dolayı günden güne faiz de eklenir. Online trafik cezası sorgulama işlemiyle hiçbir kuruma gitmeye gerek kalmadan trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini kolayca ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son dönemlerde Türkiye’de araç kullanımının her geçen gün büyük bir hız ile artış göstermeye başlaması dolayısı ile karayolları üzerinde yeni nesil ihtiyaçların ortaya çıkması ve trafik güvenliğinin oluşturulabilmesi için yeni çalışmaların gerçekleştirilmesi gerekliliğinin oluşması nedeni ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 21.yüzyıl teknolojik sistem ve cihazları trafik denetlemeleri alanında aktif olarak kullanılıyor. Özellikle de Türkiye’de karayollarında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri tarafından trafik denetlemeleri uygulamaları sırasında Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), mobese kamera sistemleri ve radar sistemleri gibi modern teknolojiye sahip olan cihaz ve sistemler kullanılıyor. Bu yüzden de artık araçların trafik kuralı ihlalleri halinde araç durdurulmadan plakasına trafik cezası yazılarak, plakanın kayıtlı olduğu ikamet adresine posta yolu kullanılarak trafik cezası ihbarı gerçekleştiriliyor. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aktif ve Tamametkin şekilde kullanılan internet teknolojileri ile de online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri ile araç sürücülerinin trafik cezası durumunun internetten de kolaylıkla sorgulanabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tüm araç sürücülerine yönelik olarak internet ortamı üzerinde gerçekleştirilebilmesi mümkün kılınan online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi internette araç sürücüleri tarafından 2 farklı sorgulama alternatifinden herhangi birisi kullanılarak gerçekleştirilebiliyor. Bu çerçevede araç sürücüleri ilk alternatif sorgulama seçeneği olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesindeki online hizmetleri arasında bulunan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgula’ ekranı üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri ‘isim’, ‘soyisim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum tarihi’ bilgileri ile gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

İkincil sorgulama alternatifi olarak trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) İnternet Vergi Dairesi web portalı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu ekran üzerinde gerçekleştirilen trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri ile tespit edilen tüm trafik cezası/cezaları için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı bankalarının kredi kartları aracılığı ile online trafik cezası ödeme işlemleri de sadece dakikalar içerisinde gün içerisinde 02:00-22:00 saatleri arasında gerçekleştirilebiliyor.