Gazete Vatan Logo

Online Trafik Cezası Sorgulama nasıl yapılır?

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerinizi online biçimde yapabilirsiniz. Online olarak yapacağınız trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini nasıl yapacağınızı öğrenmek için haberimizin devamını okuyunuz.

Online Trafik Cezası Sorgulama nasıl yapılır?

Bir araç sahibi olabilir ve bu aracınız ile her gün trafiğe çıkıyor olabilirsiniz ya da yaya olarak her gün işe ya da başka bir işlem yapmak için dışarı çıkıyor ve kendinizi trafiğin bir unsuru olarak bulabilirsiniz. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınız zaman ise trafikte oluşacak olan aksamaların önüne geçmek için trafik kurallarına uymanız gerekmektedir. Sizde ister yaya olarak isterde aracınızla trafiğe çıkmış olun tarfik kurallarına uymka zorundasınız. Eğer trafik kurallarına uymaz ve trafiğin aksamasına neden olursanız bir yaptırım ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Sizde trafiğin kuralına uymadığınız ve bunun sonucunda bir trafik cezası ile karşı karşıya kalıp kalmadığınızı merak ediyorsanız trafik cezası sorgulama uygulamasından yararlanabilirsiniz biz sizlere bu haberimizde trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapılacağı hakkında ayrtıntılı bilgi vereceğiz. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Trafiğe çıkmış ve herhangi bir trafik kuralını ihlal etmişseniz bunun sonucu olarakta size herhangi bir trafik cezası yaptırımı olup olmadığını merak ediyorsanız trafik cezası sorgulama uygulamasından yararlanabilirsiniz. Ancak sadece online ortamda trafik cezası sorgulama işleminin yanında bir başka yolla da trafik cezası sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz. Bu yol ise Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şubesi’ ne gidip trafik cezası sorgulamanızı yapabilirsiniz. Ancak bu yöntem size biraz zaman kaybı yaşatacaktır. Sizde günümüzde oldukça önemli yere sahip zaman kavramından bir kayıp yaşamak istemiyorsanız bizimde haberimizde anlatacağımız online trafik cezası sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz. Online trafik cezası sorgulama işlemi oldukça pratik bir yol olmakla birlikte kolay kullanılabilen hızlı ve güvenilir bir yoldur. Bu yoldan trafik cezası sorgulama için aşağıda yer alan adımları sırası ile izlemeniz yeterli olacaktır. Online olarak trafik cezası sorgulama için ;

Haberin Devamı

Online olarak trafik cezası sorgulama işlemini yapmak içn ilk olarak www.trafik.gov.tr adresine giriş yapınız.

Yukarıda yer alan linke tıkladıktan sonra bir sonra ki adımda yapmanız gereken ise açılacak olan sayfada Trafik Cezası Sorgulama yazan bölüme gelmek olacaktır.

Yukarıda yer alan adımıda yerine getirdikten sonra ise bir sonraki adımda sorgulama yapan kişinin kimlik bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Bu bölümde sizden istenilen kimlik bilgileri ise isim, soyisim, TC kimlik numarası ve doğum yılını ilgili alanlara girmek olacaktır. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra doğrula butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Bir sonra ki adımda ise yapmanız gereken karşınıza çıkacak olan sayfada araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, tüzel kişi ceza sorgulama, otoparka çekilen araç sorgulama bölümleri karşınıza çıkacaktır.

Haberin Devamı

Daha sonra ki ve son adımda ise bu bölümlerden hangisine uygun sorgulama yapmak istiyorsanız onu seçiniz böylelikle sizde trafik cezası sorgulama işlemini yerine getirmiş olursunuz.