Gazete Vatan Logo

Online Trafik Cezası Ödeme Ve HGS Kaçak Geçiş İşlemleri

Trafik cezası ödeme yapmak için internet vergi dairesine giriş yapmanız gerekmektedir. Trafik cezası sorgulama ve HGS kaçak geçiş sorgulama detaylarını yazımızda bulabilirsiniz.

Online Trafik Cezası Ödeme Ve HGS Kaçak Geçiş İşlemleri

Trafik cezaları için online olarak yapılacak sorgulamalarda, araç plakası üzerinden işlem yapılarak ceza bilgilerine erişim sağlanabilmektedir. Bu açıdan araç sahipleri ya da sürücüler, online olarak trafik cezası sorgulama yapabilecektir. Trafik cezası sorgulama işlemlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesinin kullanılması gerekmektedir. Trafik cezası sorgulama yapılması için araçların ruhsat bilgileri gerekmektedir. Bu nedenle vatandaşlar trafik cezası sorgulama yaparken, ruhsat bilgilerini de yanında bulundurması gerekmektedir. Böylece kolay bir şekilde trafik cezası sorgulama yapılabilir.

HGS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

HGS CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ

Trafik cezası sorgulama için işlem yapılacak portal Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi portalıdır. Bu site aracılığı ile gerek trafik cezaları hakkında gerekse de otopark borçları hakkında bilgi alınarak sorgulama yapılabilmektedir. Trafik cezası sorgulama yapacak olan vatandaşlar için herhangi bir işlem ücreti yapılmasına gerek yoktur. EGM sitesindeki trafik cezası sorgulama ekranındaki bilgilerin girilmesi ile birlikte trafik cezaları görüntülenebilmektedir. Trafik cezası sorgulama sonucunda araçların ceza bilgileri, ceza hakkında tüm detayları sorgulama yapan vatandaşlar sunmaktadır. Bu açıdan herhangi bir sorun yaşamadan tüm cezalar hakkında bilgi alınabilmektedir.

Haberin Devamı

HGS Sorgulama Ve Kaçak Geçiş Bilgileri

Trafik cezası sorgulama dışında HGS için de online olarak işlem yapılabilmektedir. Özellikle kaçak geçiş yapan araç sürücüleri için yapılacak HGS kaçak geçiş sorgulama işlemleri ile birlikte HGS için alınacak cezanın olup olmadığı görülebilir. Böylece gerek ceza takibi gerekse de HGS’deki bakiye durumu kolayca görüntülenerek HGS işlemleri yapılabilir. HGS ile ilgili işlemlerde ise PTT’nin hazırladığı HGS portalı kullanılabilir. İlk olarak siteye giriş yapan vatandaşların üyelik oluşturması gerekir. Ardından üyelik bilgileri ile giriş yapılması ile birlikte HGS işlemleri kolayca online olarak yapılabilir.

Haberin Devamı