Gazete Vatan Logo

Online SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemi için hangi bilgiler gerekiyor?

SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemini artık hiç bir kuruma gitmeye gerek kalmadan online bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız öncelik ile bir e-devlet şifrenizin olması gerekmektedir. SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemini online olarak sadece bir kaç dakika içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.

Online SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemi için hangi bilgiler gerekiyor?

İnsanlar yaşamlarını sürdürebilmek amacı ile bazı gereksinimlere ihtiyaç duyarlar. Bu gereksinimleri karşılamak için ise bir an önce iş hayatına atılmak isterler ve bu doğrultuda bazı emekler gösterirler. Kimisi dahil olmak istediği meslek grubuna girmek için yıllarca eğitim alır kimisi de bu doğrultuda dahil olmak istediği meslek grubuna girebilmek için küçük iş tecrübeleri edinmektedirler. On sekiz yaşını dolduran herkesin çalışma hakkı vardır. Artık yasal zorunluluklar sebebi ile bu çalışma şartları ve imkanlarına sigorta da eklenmektedir. Artık her çalışan vatandaşın sigortalı olma zorunluluğu vardır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşların güvenliklerini sağlamak için devlet her vatandaşa aynı hakkı vererek elinden geleni yapmakta ve yapılan denetimler ile de beraber bu uygulanmanın düzeni de sağlanmaktadır. Kişiler sigorta kurumlarına bağlı olarak hayatlarını devam ettirebilmek için sağladığı standartlarını daha da yükseltmektedirler. Bu kurumlar kişiye başta sağlık alanında olmak üzere diğer bir çok sosyal alanda da vatandaşlara kolaylık sağlamaktadır. Örneğin artık günümüzde sağlık sigortanız yok ise bir özel hastanede muayene olmak oldukça pahalıya patlamaktadır. Fakat bu kurumların sağladığı imkanlar sayesinde bu ücretin oldukça cüzi bir miktarını ödeyerek muayene işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu kurumların arasında en bilineni SSK ve Bağ-Kur dur. Bu iki kurumun amacı vatandaşlarına bir çok imkan sağlayıp yaşam kalitelerini artırmayı ve vatandaşların daha refah bir düzeyde yaşamalarını sağlamaktadır. Her ne kadar amaçları aynı olsa da bu iki kurum arasında ciddi farklar vardır. İşleyiş farkı ve prim farklılığı bulunan bu kurumların prim miktarları yayınlanan beyannamelerde belirtildiği gibi zaman zaman artmakta ya da azalmaktadır. SSK’lı olmak istiyorsanız bir kurum ya da kuruluşta işe başladığınızda iş verenin sizler adına düzenli prim ödemesi gerekmektedir. Bağ-Kur ise kişi bir kurum ya da kuruluş kurduğu zaman burada hizmet vermeye başlaması ile beraber kendi adına düzenli prim ödemesi gerekmektedir. Bu işleyiş farkı bu kurumları ayırmaktadır. Ve bu kurumlar ile ilgili sorgulama işlemini ise artık bu kurumlara giderek değil online olarak yapabileceksiniz. SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemi ile artık aklınızda bu kurumlar ile ilgili tüm sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için ise sadece e-devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. Eğer e-devlet şifreniz yok ise ve SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemi gerçekleştirecek iseniz öncelik ile en yakın PTT şubelerine başvuruda bulunmanız gerekmektedir .Bu şubelere başvurduğunuz gün içerisinde sizlere 2 tl karşılığında e-devlet şifreniz verilecektir. Almış olduğunuz bu şifre ile beraber internet bağlantısının olduğu herhangi bir akıllı cep telefonundan ya da bilgisayardan resmi e-devlet web sayfasını ziyaret edin. Daha sonra sizlerden sistem bazı bilgiler isteyecektir .Bu bilgiler ise T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresidir. Bu bilgileri uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra aşağıda yer alan kimliğimi sorgula butonuna tıklayın. Ve daha sonra yenilenerek açılacak olan sayfada e-hizmetler başlığı altında SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemine en uygun başlığa tıklayın. Ve böylelikle bir kaç dakika içerisinde SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı