Gazete Vatan Logo

Online Parsel Sorgulama Ve Pafta Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Parsel sorgulama işlemi internet üzerinden yapılabilmektedir.Bu bakımdan online olarak parsel sorgulama işlemi nasıl yapılacağını öğrenmek isteyen okurlarımız parsel sorgulama hakkında hazırladığımız haberin devamını okuyabilir.

Ülkemiz sınırları içerisinde kalan tüm alanlar devlet tarafından yetkilendirilmiş olan kurum Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından detaylı bir şekilde üzerinde çalışma yapılmıştır.Bu bakımdan Türkiye’nin hangi noktası olursa olsun bu arsanın ya da arazinin ne tür imar durumunda olduğunu öğrenmeniz mümkündür.Bu bakımdan parsel sorgulama oldukça önemli bir konu haline gelmiştir.İmar faaliyetlerinde bulunan kişiler işlerini daha düzenli bir şekilde yapmak, yeni arsalar almak ya da belirlenen arsanın imar durumunun ne olduğunu öğrenmek için online olarak parsel sorgulama yapabilmektedir.

Parsel Sorgulama

Pafta Sorgulama

Önceki yıllarda sadece Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü üzerinden öğrenilebilen bu bilgilere ilginin olması ile birlikte uygulama internet ortamına aktarılmıştır.Böylece oluşturulan sorgulama ekranı üzerinden isteyen ve ihtiyacı olan tüm vatandaşlar sorgulama yaparak parsel bilgilerineulaşabilmektedir.

Online olarak yapacağınız bu sorgulamada iki farklı yöntem kullanabilirsiniz. bu yöntemler idari sorgu ve coğrafi sorgudur. İdari sorgu seçeneğinde sorgulamak istediğiniz parsel ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi girmeniz gerekmektedir. Bu bakımdan il, ilçe ve mahalle gibi tüm detayları girmeniz ile birlikte parsel bilgilerine ulaşabilirsiniz. Alacağınız bu parsel bilgileri resmi bilgiler olduğu için işlerinizde kullanmanız mümkündür.

Haberin Devamı

İdari sorgunun yerine yapacağınız coğrafi sorgulama ise çok daha teknik bilgiler içermektedir. Öyle ki bu sorgulama türünde, sorgulamak istediğiniz parsel ile ilgili enlem ve boylam bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Yapacağınız küçük hatalı bir enlem bilgisi dahi, sizi farklı sonuca götüreceği için parsel sorgulama işlemi yapacak olan vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir. Bu iki seçenek sonucunda da parsel ile ilgili aynı bilgilere ulaşacağınız için hangi yolu kullandığınızın bir önemi yoktur.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda parsel sorgulama ile ilgili işlemleri, parsel sorgulama sayfasına girdikten sonra belirtilen adımları takip ederek kolay bir şekilde sizler de yapabilirsiniz.

Haberin Devamı