Gazete Vatan Logo

Online müşteriyi ‘sadık’ müşteriye dönüştürecek

Coca-Cola, Nike, Dell gibi 700 dünya devine müşteri bilgisi ve erişim yönetim çözümü sunan Gigya, faaliyet gösterdiği 40’tan fazla ülkenin arasına Türkiye’yi de ekledi. Koray Öztürkler’in kurduğu KOZ Partners ve Gigya, büyüyen müşteri bilgisi ve erişim yönetimi pazarında bölgesel talepleri karşılayacak.

Online müşteriyi ‘sadık’ müşteriye dönüştürecek

Müşteri Bilgisi ve Erişim Yönetim (Customer Identity Access Management) şirketi Gigya, aralarında Coca-Cola, Nike, Dell, Lufthansa, Fox gibi dünya devlerinin olduğu 700 markaya çözüm sunuyor. 2 milyarı bulan internet kullanıcısının profilini, alışkanlıklarını, tüketim davranışlarından okuduğu haberlere kadar geniş bir yelpazede şirketler için potansiyel kayıtlı müşteri haline getirmeyi hedefliyor. Gigya, faaliyet gösterdiğ 40’ın üzerinde ülkenin içine Türkiye’yi de ekledi. Türkiye’de kendine partner olarak Turkcell’in eski Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler’in kurduğu KOZ Partners Danışmanlık Çözümleri’ni seçti. Gigya ve KOZ Partners, büyüyen müşteri bilgisi ve erişim yönetimi pazarında bölgesel talepleri karşılayacak.

Yol haritası çizecek

Gigya Kanal ve Ortaklıklar Başkan Yardımcısı Patrick McCue, “Şirket olarak geçen sene hızlı bir uluslararası büyüme yakaladık. KOZ Partners Danışmanlık Çözümler’inin desteğiyle Türkiye’deki mevcudiyetimizi genişleterek sahadaki liderliğimizi sürdürecek ve şirketlerin müşterileriyle kişiselleştirilmiş ve kimlik bilgisi tabanlı ilişki kurması ve bağ oluşturmasına yardımcı olacağız. Türkiye’de online müşteriyi, sadık müşteriye dönüştüreceğiz” dedi. Gigya Avrupa ve Ortadoğu Pazarlarından Sorumlu Direktörü Patrick Lack ile birlikte sistemi tanıtan KOZ Partners Danışmanlık Çözümler CEO’su Koray Öztürkler, Türkiye’nin 40 milyonun üzerinde sosyal hesabın bulunduğu çok genç bir nüfusa ve hızlı geniş bant internet altyapısına sahip olduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

Gelir artırıcı çözümler

Öztürkler, “Bu nüfus internet ortamında günde ortalama 4 saat 50 dakika geçiriyor. Bunun 2.9 saati sosyal medyada geçiyor. Yani Türkiye, markaların müşterilerine dijital kanallar üzerinden hizmet ulaştırmasına çok müsait. Gigya da dijital ortamda müşteriyi daha iyi tanıma ve onlara ulaşmanın yolunu gösteren bir çözüm programı. Kurumlar için potansiyel online müşterileri kayıtlı sadık müşteriye dönüştürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Öztürkler, Gigya’nın müşterilerin sosyal medya hesapları üzerinden markaların online site ve mobil uygulamalarına otomatik kayıt işlemlerini sağladığını kaydederek, “Gigya çözümü edinilen müşteri bilgilerini ve online alışkanlıklarını filitleyerek markalara, müşterilerinin bağlılığını ve e-Ticaret gelirlerini arttırmalarını sağlayacak çözümler sunuyor” dedi.

Haberin Devamı

Pazarlamacıların işini kolaylaştırıyor

GIGYA platformu, şirketlerin sitelerini ziyaret eden tanınmayan ziyaretçileri bilinen, bağlılık duyan müşterilere dönüştürmesine destek olarak, gelecekte de daha iyi müşteri ilişkileri oluşturmasına yardımcı oluyor. Şirketler, Gigya teknolojisi sayesinde farklı cihazlardan yapılan kayıt işlemlerini artırıyor ve müşterileri tanıyabiliyor, verileri zengin müşteri profillerine dönüştürüp en iyi pazarlama ve hizmet uygulamalarına entegrasyon sayesinde daha iyi deneyimler sunabiliyor..

Koray Öztürkler; Gigya platformunun e-ticaret, seyahat ve konaklama ile medya, yayıncılık ve eğlence sektörlerinde pazarlamacılara sunduğu faydaları şöyle sıraladı:

Haberin Devamı

- Siparişlerin izlenmesi ve incelenmesi.

- İncelenen ve paylaşılan ögelerin kolayca bulunabilmesi.

- Herhangi bir cihazdan alışveriş yapabilme, kişiye özgü tavsiyeler sunma.

- Kişiselleştirilmiş ödüller tanımlamak.

- Seyahat geçmişi ve tercihlerine uygun indirimler almak

- Yeni ürünlerin önceden bildirimi

- İndirim ve ödül kazanma, gelecekteki tatil paketleri için puan kazanma.

- Kapalı içeriğe erişim.

- Gelecekteki sipariş veya aboneliklere yönelik indirimler.

Dünya devleriyle çalışıyor

COCA-Cola, Nike, Dell, Canon, Casio, Nivea, Verizon gibi 700 dünya markası kimlik bilgisi tabanlı ilişkiler oluşturmak, ölçeklendirilebilir ve güvenli müşteri kimlik yönetiminden yararlanmak için Gigya’yı kullanıyor. Gigya; Benchmark Capital, Mayfield, Intel Capital, Adobe Ventures ve Stanford University gibi birçok girişim sermayesi şirketi üzerinden 100 milyon dolar sermaye katkısı almış.

Koray Öztürkler’in kurduğu KOZ Partners; pazarlama ve kurumsal iletişim konularında stratejik danışmanlık hizmeti ve çözüm sunuyor.

Haberin Devamı