Gazete Vatan Logo

Online MHRS Hastane Randevu Nasıl Alınır?

Hastane randevu sistemi üzerinden MHRS hastane randevu işlemleri nasıl yapılır? Haberdeki hastane randevu adımlarını takip ederek randevunuzu alabilirsiniz.

Özel sağlık kurumlarında uygulanan randevu sistemi, devlete bağlı kurumlarda da uygulanmaya başlanmıştır. Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile duyurulan ve kısaca MHRS olarak adlandırılan randevu sisteminden tüm vatandaşlar yararlanabilmektedir. Devlete bağlı sağlık kurumları üzerinden tedavi olmak isteyen vatandaşların bu konuda ilkolarak randevu işlemlerini yapması gerekmektedir. Randevu olmadan gidilmesi mümkün olmadığı için önceden randevu almanız gerekir.

SSK RANDEVU

HASTANE RANDEVU ALMA

Hastane randevu konusunda hastaneye gitmek istediğiniz günden çok daha önce işlemlerinizi başlatmanız gerekir. Özellikle büyükşehirlerde yoğunluk fazla olduğu için istediğiniz güne randevu almanız çoğu zaman zor olacaktır. Bu nedenle önceden randevu alarak bu sorunu yaşamadan, sağlık hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Hastane randevu alma konusunda iki seçenek sunulmuş durumdadır. İsteyen vatandaşlar online MHRS girişi ile isteyen vatandaşlar da Alo 182 numarası üzerinden randevu alabilmektedir. Bu bakımdan tercih vatandaşlara bırakılmıştır. İnternet üzerinden randevu almak isteyenlerin ilk olarak MHRS girişyaparak portala üye olması gerekir. Üyelik işlemleri sonrasında ise açılacak portaldan kolayca randevunuzu alabilirsiniz. Böylece herhangi bir işlem ücreti ödemeden internet üzerinden tüm seçimleri kendiniz yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

İnternet kullanmak istemeyen ya da internet seçeneği bulunmayan vatandaşlar için ise hastane randevu konusundaki tek seçenek Alo 182’dir. Alo 182’yi aradığınızda, çağrı merkezinde çalışan kişinin yardımı ile randevunuzu kolayca alabilirsiniz.

Hastane randevu alma işlemleri adım adım yapılmaktadır. Randevu sitemi tüm Türkiye geneline hizmet verdiği için tedavi olacağınız hastane ve doktor için ilk olarak il ve ilçe seçimini yapmanız gerekir. İlçe seçimi sonrasında sistem tarafından o ilçede yer alan tüm sağlık kurumları listelenecektir. Listeden gitmek istediğiniz hastaneyi seçtikten sonra ilgili hastanede yer alan sağlık birimleri listelenecektir. Listeden birim seçtikten sonra son olarak doktoru seçmeniz gerekir. Böylece randevu alabileceğiniz takvim açılacaktır. Takvim üzerinden tarih ve saat seçimi yaparak hastane randevu alma işlemlerinizi sonuçlandırabilirsiniz.

Haberin Devamı