Gazete Vatan Logo

Online maaş ve bordro sorgulamak çok kolay!

Maliye Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan E-Bordro sistemi pek çok kamu personeline kolaylık sağlamaktadır. E-Bordro sayesinde memurlar maaş bilgilerini internet üzerinden kolayca görüntüleyebilmektedirler. E-Bordro sistemi hakkında detaylar haberimizde!

Online maaş ve bordro sorgulamak çok kolay!

Dünyada internetin bu kadar gelişmesinden sonra ülkemizde de çoğu kurum ve kuruluş internet uygulamalarını geliştirmiştir. Vatandaşlar bazı işlemlerini bu internet uygulamalarına giriş yaparak gerçekleştirebilir. Maaş bordrosuna da internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Maaş Bordrosu kamu ve devlet kurumları altında çalışan vatandaşların hangi aylarda ne kadar maaş aldıklarını, maaşlarında ne kadar kesintiye ve neden uygulandığı gibi bilgilerin yer aldığı bir belgedir. Maaş bordrosuna maliye kurumlarına giderek elde edebileceğiniz gibi internet üzerinden de elde edebilirsiniz. İnternet ortamında maaş bordrosunun ismi e-bordrodur. E-Bordroya internet üzerinden iki farklı şekilde ulaşabilirsiniz. Şifresiz olarak Maliye Bakanlığının Muhasebat Genel Müdürlüğü internet uygulaması sayfasından ulaşabileceğiniz gibi ayrıca E-Devlet sistemi üzerinden E-Devlet şifresi ile ulaşabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Şifresiz olarak E-Bordroya ulaşabilmek için ilk olarak Maliye Bakanlığının Muhasebat Genel Müdürlüğünün internet uygulamasına giriş yapılmalıdır. Açılan sayfaya bazı bilgilerinizi girdikten sonra maaş bordronuza ulaşabilirsiniz. Açılan sayfaya ilk olarak T.C. kimlik numaranızı, Memuriyet sicil numaranızı ve emekli sicil numaranızı sisteme girmelisiniz. Ulaşmak istediğiniz maaş bordrosunun ilk olarak yılını seçtikten sonra ayını da seçmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra şifresiz olarak E-Bordroya ulaşabilirsiniz.

Maaş bordronuza internet üzerinden ayrıca E-Devlet şifreniz ile E-Devlet internet platformundan da ulaşabilirsiniz.

E-Devlet sisteminden E-bordronuza ulaşmak için ilk önce E-Devlet internet sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet İnternet sayfasına giriş yaptıktan sonra da sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapabilmek için sağ üst tarafta bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Sisteme giriş yapabilmek için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi sisteme girmelisiniz.

Haberin Devamı

Eğer E-Devlet şifreniz yok ise E-Devlet şifrenizi üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT Kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra ve sisteme girdikten sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. E-Hizmetler bölümünden de Maliye Bakanlığını bulmalısınız. Kolay bir şekilde Maliye Bakanlığını bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden M harfini seçmelisiniz. Maliye Bakanlığını bulduktan sonra alt seçeneklerinden Maliye Bakanlığı E-Bordro seçeneğini seçerek E-Bordronuza ulaşabilirsiniz.