Gazete Vatan Logo

Online emeklilik maaşı hesaplama

Belli bir dönem sigortalı olarak çalışanlar, primleri ve yaşları dolduğu zaman emeklilik hakkı kazanmaktadır. Türkiye’de birçok resmi işlem artık internet aracılığıyla yapılmaktadır. Bunlardan biri de emeklilik maaşı hesaplama ve sorgulama işlemidir. Haberimizde internet üzerinden emeklilik maaşı hesaplama ve sorgulamaya dair tüm ayrıntıları bulabilirsiniz.

Online emeklilik maaşı hesaplama

Ülkemizde çoğu kişinin merak ettiği sorulardan biri ne zaman emekli olurum ve maaşım ne kadar olur sorusudur. Gelişen teknoloji ile emekli maaşı hesaplama ve sorgulama artık çok kolay hale geldi. Vatandaşlar internet üzerinden SSK, SGK emeklilik sorgulama işlemini devlet sayfasından kolayca halledebilirler. Bu sayede işlemler internet üzerinden hem kolay hem de güvenilir bir şekilde yapılabilir. Tek yapılması gereken internet erişiminin olduğu bir yer ve E-devlet hesabına sahip olmaktır. E-devlet şifresi olmayanlar PTT’den kişisel şifrelerini cüzi bir miktarla alabilirler.

E-devlet üzerinde 4A Emekli Aylık Bilgisi,4B Emekli Aylık Bilgisi ve 4C Emekli Aylık Bilgisi ekranlarından sorgulama yapılabilir. Bunlar sırasıyla SSK emeklileri için, Bağkur emeklileri için ve Emekli Sandığı emeklileri için emeklilik maaşı sorgulama anlamına gelmektedir.
4A grubuna dahil olanlar yani SSK’lılar, emeklilik maaşı sorgulamak için E-devlet üzerinden 4A Emekli Aylık Bilgisi sayfasına ulaştıktan sonra, T.C. kimlik numaraları, SSK Sicil numaraları, Baba Adı, Nüfus il ve doğum tarihleri bilgilerini girdiklerinde ve sorgula seçeneğine tıkladıklarında işlemi kolaylıkla yapabilirler.

4A EMEKLİ AYLIK BİLGİSİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

4B grubuna dahil olanlar yani Bağkur’lu vatandaşlar emeklilik maaşlarını hesaplayabilmek için, 4B Emekli Aylık bilgisi ekranına E-devlet üzerinden ulaştıktan sonra, T.C. Kimlik numaralarını, esnaf ya da tarım kurumu seçeneği ve güvenlik kodu gibi alanlara gerekli bilgilerini girip, sorgula seçeneğine tıkladıklarında bilgilere ulaşacaklardır. İnternet üzerinden yapılan hesaplamalarda doğruluk payı çok yüksek olsa dahi, yaklaşık bir değer içerir ve resmi belge olarak bir değeri yoktur. Asıl aylık talebi durumunda bütün kayıt ve hizmetlerin incelenmesi gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 5400 günden daha az kayıtlı hizmet günü olan vatandaşlar için 4B emekli aylığı hesaplanamaz.

4B EMEKLİ AYLIK HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

4C grubundakiler yani Emekli Sandığı’na dahil olan vatandaşlar için emekli maaşı hesaplamak için yapılması gerekli işlemler daha fazla bilgi gerektirmektedir. Doldurulması gereken alanlar, hizmet ayı, hizmet yılı, ikramiye yılı, kıdem yılı, kademe tazminatı ek gösterge, ayrılık tarihi, pay ve payda, kademe, derece, ek gösterge, temsil, makam ve görev tazminat göstergesi gibi alanlardır. Emeklilik maaş ve ikramiye hesabı için ise en azından derece, kademe ve aylık tarih bilgilerinin doldurulması gerekmektedir. 4C emeklilik hesabı sorgulaması da diğerleri gibi internet üzerinden yapıldığı zaman sadece bilgilendirme amacı taşır, resmi bir belge niteliğinde değildir.

4C EMEKLİ AYLIK BİLGİSİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Emeklilik Maaşı Hesaplama ve Sorgulama İşlemlerini İnternetten Yapmanın Avantajları
? Günümüzde internet erişiminin olmadığı noktalar çok az sayıdadır.24 saat hizmet veren internet aracılığıyla her türlü bilgiye ulaşmak çok kolay ve zahmetsizdir.
? Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama ekranları güncel verileri kullanarak doğruluk ve güvenilirlik payı en yüksek olan bilgiler vereceklerdir.
? Dışarıda kurum binalarında sıra bekleme derdine son verir.
? Diğer bir kolaylığı da vatandaşlara emekli maaşları hakkında önceden bilgi vererek maddi planlarını önceden planlı bir şekilde yapmaya olanak tanımasıdır.
Görüldüğü üzere internetin kolaylıkları sayesinde artık her işlem rahat bir şekilde yapılabilmektedir.

Haberin Devamı