Gazete Vatan Logo

Online Emekli Maaşı Hesaplama İşlemleri nasıl yapılır?

Emekli maaşı hesaplama ile ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemlerinizi nasıl yapacağınızı öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Online Emekli Maaşı Hesaplama İşlemleri nasıl yapılır?

Emekli olan kişiler için emekli maaş bilgisinin öğrenilebilmesi amacıyla online olarak SGK tarafından hizmetler sunulmuştur. Bu bakımdan emekli olan kişilerin maaşları ile ilgili bilgi alabilmesi için emekli maaşı hesaplamahizmetindenyararlanmasıyeterli olmaktadır. Önceki yıllarda E SGM hizmet ekranı üzerinden erişim sağlanmış olsa da E SGM hizmet ekranında yapılan bakım nedeniyle vatandaşların online olarak E SGM üzerinden herhangi bir şekilde maaş bilgisine ulaşmasına imkan tanınmamaktadır. Bu sebepten dolayı da emekli maaşı sorgulama işlemleri için E Devlet kapısının seçilmesi gerekmektedir.

E Devlet kapısı üzerinden yapacağınız giriş işlemleri ile birlikte maaş hesaplama ekranlarına ulaşabilirsiniz. İlgili bağlantıya tıkladıktan sonra maaşınız ile ilgili tüm bilgiler yayınlanacaktır. Site üzerinden yayınlanan bilgiler aracılığı ile emekli maaşınızın ne kadar olduğunu, maaşınız üzerinde herhangi bir kesintinin olup olmadığını öğrenmeniz mümkündür. Özellikle sağlık hizmetlerinden yararlanan ya da SGK üzerinde borcu olan kişilerin maaşlarından bu borçların kesilmesi sebebiyle, kişilerin emekli maaşı sorgulama yapması yararlı olacaktır. Yapacağınız maaş sorgulama işlemleri ile birlikte, kesintiler hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Emeklilerin yanında çalışan kişilerin de emekli maaşı sorgulama yapabilmesi mümkündür. Çalışanlar için hazırlanan özel sayfaya giriş yapmanız ile birlikte, emekli olduktan sonra ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz. Yapacağınız sorgulama ile birlikte maaş bilginize ulaşacağınız için emeklilik döneminiz hakkında da böylece bilgi sağlayabilirsiniz. Özellikle maddi yönden bilgi almak isteyenlerin online olarak sunulan emekli maaş sorgulama yapması yeterli olacaktır.

Gerek emekliler için gerekse de çalışanlar için sunulan maaş sorgulama hizmetinden tüm sigortalıların yararlanması mümkündür. Yapmanız gereken online olarak sunulan hizmetlerden yararlanmanız ve form alanlarında sizden istenen bilgileri girmenizdir. Böylece bilgilerinizi girdikten sonra tüm detaylar açılacak olan yeni sayfa üzerinden size sunulacaktır. Fakat hizmetlere erişim sağlamanız için E Devlet üyeliğinizin olması gerekmektedir

Haberin Devamı