Gazete Vatan Logo

Online Diyanet yaz kuran kursu nasıl ve nereden izlenecek? Kur’an’ı Öğreniyorum, Dinimi Öğreniyorum ve Kur’an Okuyorum dersleri izleme linki ve frekansı!

Covid 19 salgını nedeniyle Diyanet yaz kura kursu uzaktan online olarak yapılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl örgün eğitimin tatile girdiği dönemde cami ve Kuran kurslarında açtığı Yaz Kur'an Kursları'nın yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında bu yıl uzaktan eğitim yöntemiyle yapılmasına karar verdi. Diyanet TV üzerinden dün yayınlanan kuran kursunun ilk dersini Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş verdi. Peki, Diyanet yaz kuran kursu nasıl ve nereden izlenecek? Yaz kuran kursu Kur’an’ı Öğreniyorum, Dinimi Öğreniyorum ve Kur’an Okuyorum ders saatleri nedir? İşte Diyanet TV canlı izleme linki ve Diyanet TV frekans bilgileri...

Online Diyanet yaz kuran kursu nasıl ve nereden izlenecek? Kur’an’ı Öğreniyorum, Dinimi Öğreniyorum ve Kur’an Okuyorum dersleri izleme linki ve frekansı!

Diyanet TV'den yayımlanacak yaz kuran kursu dün başladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yaz kuran kursu duyurusunu sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla, "Sevgili öğrenciler, kıymetli gençler bu sene yaz Kuran kurslarında maalesef camilerimizin o neşe ve huzur dolu atmosferinden ve arkadaşlarınızdan uzak kalacaksınız. Ancak ister evde ister tatilde, nerede olursanız olun yanınızda televizyon ya da internet varsa Diyanet TVnin yaz Kuran kursu eğitimlerine büyük bir zevkle katılabileceksiniz" ifadeleriyle duyurdu. İşte Diyanet TV kuran kursu saatleri ve Diyanet TV canlı izleme….

DİYANET TV YAZ KURAN KURSU SAATLERİ

Kur’an’ı Öğreniyorum saat 10.30’da, Dinimi Öğreniyorum saat 11.00’de, Kur’an Okuyorum ise saat 17.00’de olmak üzere 3 kuşak halinde ekrana gelecek. Dersleri takip edemeyen ya da tekrar izlemek isteyenler, Diyanet TV YouTube kanalından ilgili eğitim videolarına erişebilecek.

DİYANET TV FREKANS BİLGİLERİ

Türksat 4A Kapsama: Batı, Frekans:11.958 MHz, Polarizasyon: Dikey (V), Sembol Oranı: 27.500, FEC: 5/6
D-Smart: Kanal 104
Digiturk: Kanal 68
Tivibu: Kanal 49
Teledünya: Kanal 43

Haberin Devamı

DİYANAET TV CANLI İZLE

YAZ KURAN KURSU NE KADAR SÜRECEK?

6 haftadan oluşan Yaz Kuran Kursları eğitim programında, Kuran-ı Kerim okumayı öğrenmek isteyenler için 'Kuran Öğreniyorum', okuyuşunu güzelleştirmek ve tecvit öğrenmek isteyenler için 'Kur'an Okuyorum', itikat, ibadet, siyer ve ahlak derslerinden yararlanmak isteyenler için ise 'Dinimi Öğreniyorum' başlıkları altında üç farklı ders yer alacak. Dersler Diyanet TVde 3 kuşak halinde ekrana gelecek. Dersleri takip edemeyen ya da tekrar izlemek isteyenler, Diyanet TV YouTube kanalından ilgili eğitim videolarına erişebilecek.

YAZ KURAN KURSU KİTAPLARO NASIL ALINACAK?

Başkanlığın 'diyanet.gov.tr' adresli web sitesi üzerinden kayıt yaptıran öğrenciler, en yakın müftülüğe başvurmaları halinde 'Yaz Kuran Kursu' kitaplarını ücretsiz olarak alabilecek. Ayrıca kitapların PDF formatına da web sitesinden ulaşılabilecek. Yaz Kuran Kursları'nın sonunda sistemde kayıtlı öğrencilere isteğe bağlı olarak EHYS üzerinden test usulü online değerlendirme yapılacak, başarılı olanlara e-başarı belgesi verilecek.

Haberin Devamı