Gazete Vatan Logo

Onların evi de bu...

Adana'da ev kirasını ödeyemeyen bu talihsiz aile sokağa atılınca, yatacak bi yere ihtiyaçları vardı...

Adana’da hurda toplayarak geçimini sağlamaya çalışan 44 yaşındaki Bayram Bozkurt, ev kiralayacak paraları olmadığı için nikahsız eşi 35 yaşındaki Özlem Gürkan, Gürkan’ın ilk evliliğinden olan çocukları 7 yaşındaki Aleyna Nur ve 3 yaşındaki Nazar Tekin ile hayatlarını seyyar el arabasının üzerinde geçiriyor.

Kent merkezinde hurda toplayan Bayram Bozkurt’un kavurucu sıcakta sokakta ittiği seyyar el arabasında oturan nikahsız eşi Özlem Gürkan ve Gürkan’ın çocukları Aleyna Nur ve Nazar Tekin’i görenler şaşkına döndü. Başlarını sokacak bir evleri ve kiraya tutacak güçleri olmadığı için seyyar tablanın üzerinde bir yaşam sürdüğü anlaşılan aile, dram dolu hayatlarına destek beklediklerini söyledi. Gündüzleri parklarda, geceleri de serin olduğu için Seyhan Baraj Gölü kenarında uyuduklarını belirten Bayram Bozkurt, topladığı hurdaları satarak günlük kazandığı 10-15 lirayla ancak karınlarını doyurduklarını, bu nedenle ev kiralayamadıklarını söyledi. Eşinden boşandıktan sonra sokaklarda hurda toplayarak yaşamını sürdürürken bir yıl önce parkta Özlem Gürkan ile tanıştıklarını ve birlikte yaşamaya başladıklarını belirten Bozkurt, düzenli bir yaşam sürmek istediklerini, bu konuda hayırseverlerden yardım beklediğini kaydetti.

Çocuklarının babasından boşandıktan sonra bir süre İzmir, Ceyhan ve Adana Kadın Sığınma evlerinde kaldığını anlatan Özlem Gürkan ise sığınma evinin şartlarına uyum sağlayamayınca çocuklarıyla birlikte parklarda yaşamayı tercih ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Bir yıl önce Bayram ile tanışıp birlikte yaşamaya başladık onun da bir evi yoktu. Bu şekilde seyyar tablanın üzerinde bir hayat sürüyoruz. Bütün zorluklara rağmen mutluyum. Ama kendime ait sıcak bir yuvam olsun istiyorum. Çocuklarım baba şefkatini gördü. Tek eksiğimiz bir yuvamız. Yaz olduğunda sorun olmuyor, parklarda yaşayıp gidiyoruz. Ama kış olunca zorlanıyoruz. Bir de Aleyna Nur’un okul çağı geldi. Bir evimiz olursa onu da okula yazdıracağız."

Haberin Devamı