Gazete Vatan Logo

Onlarca çocuk katledildi!

İlk eyleminden itibaren çok sayıda çocuğun ve kadının hayatını kaybettiği saldırılar düzenleyen PKK’nın en son 2016’daki pususunda anne, 2 kızı ve 2 torunu öldü

Onlarca çocuk katledildi!

Yüksekova’daki hain saldırı, PKK’nın bebek ve çocukları nasıl acımasızca öldürdüğünü bir kez daha hafızalarda canlandırdı. 1987’de Mardin Dargeçit’te 4 aylık Hamza’yı uyuduğu beşikte öldüren PKK, ‘bebek katili’ ismini almasının sembol olaylarından birisi de Lice saldırısı. 19 Ağustos 1992’de Diyarbakır’ın Lice ilçesine sivil vatandaşlara saldıran PKK kundaktaki bir bebeği de makineli tüfekle taradı. PKK’nın son yıllardaki katliamlarının bazıları şunlar:

- 27 Temmuz 2008’de İstanbul Güngören’de PKK’lıların bıraktığı 2 bombanın arayla patlaması sonucu 5’i çocuk 18 kişi öldü, 154 kişi yaralandı.

- Diyarbakır’da dershanenin önünde 3 Ocak 2008’de PKK’lı teröristlerce askeri servis aracına yönelik bombalı saldırıda 6’sı dershane öğrencisi 7 kişi hayatını kaybetti.

- Hakkari’de 16 Eylül 2010’da Durankaya beldesi ile Geçitli köyü arasındaki yolda teröristlerin döşediği mayının sivilleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak etmesi sonucu aralarında 2 yaşındaki Nurullah Umut Çiftçi’nin de bulunduğu 9 kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

- Batman’da 26 Eylül 2011’de terör örgütü PKK, hac yolculuğuna hazırlanan anne ve babasını ziyaretten dönen Talat Doru ve ailesinin bulunduğu araca da ateş etti. Olayda 4 çocuk annesi ve 8 aylık hamile Mizgin Doru (31) ile kızı Sultan Doru (4) yaşamını yitirdi.

- Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 13 Ocak 2016’da İlçe Emniyet Amirliği ve lojmanına saldıran PKK’nın eyleminde, biri 5 aylık bebek, biri 4 ve diğeri 12 yaşında 3’ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti.

- Kızılay Güvenpark yakınlarında 13 Mart 2016’da 36 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıda yaralananlar arasında bulunan 6 aylık hamile Songül Yılmaz’ın karnındaki bebek, terör saldırılarının en küçük kurbanlarından oldu.

- Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde 10 Ağustos 2016’da polis servis aracına PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda anne, 2 kızı ve 2 torunu hayatını kaybetti.