Gazete Vatan Logo

Onlar böyle istedi

Beyaz Saray İletişim Direktörü Scaramucci’nin görevden alınmasında, ABD lideri Trump’ın eşi Melania ve kızı Ivanka’nın etkili olduğu öne sürüldü. İddiaya göre Melania ve Ivanka, Scaramucci’nin, Trump’ın yardımcıları hakkında kullandığı ‘dilden’ çok rahatsız olmuş

Onlar böyle istedi

ABD Başkanı Donald Trump’ın, geçen hafta Sean Spicer’ın yerine Beyaz Saray İletişim Direktörlüğü koltuğuna oturttuğu Anthony Scaramucci’yi sürpriz bir kararla görevden almasının ardında first lady Melania Trump ile Trump’ın büyük kızı Ivanka’nın olduğu iddia edildi.

Beyaz Saray, 10 gün önce Spicer’ın yerine geçeceği açıklanan Scaramucci’nin, Trump’ın yeni Özel Kalem Müdürü John Kelly’nin ‘iyi bir başlangıç yapabilmesi ve kendi ekibini kurabilmesi için’ görevden alındığını duyurdu. Açıklamadan kısa süre sonra, Scaramucci’nin kovulmasının arkasında Trump kadınlarının olduğuna dair yerel basında yorumlar yapılmaya başlandı. İddiaya göre Ivanka ve Melania, Scaramucci’nin Başkan’ın yardımcıları hakkında kullandığı ‘dilden’ son derece rahatsız olmuştu.

Scaramucci geçtiğimiz hafta, The New Yorker dergisi muhabiri Ryan Lizza ile telefonda yaptığı görüşme sırasında, eski Beyaz Saray Genel Sekreteri Reince Priebus’u ‘paranoyak şizofren’ olarak nitelendirirken, Baş Stratejist Steve Bannon hakkında da cinsel içerikli ağır hakaretlerde bulunmuştu. Scaramucci, haberin yayınlanmasının ardından attığı Twitter mesajında, ‘renkli bir lisan’ kullandığı için üzgün olduğunu belirtmekle yetinmişti.

Haberin Devamı

Scaramucci göreve atanır atanmaz Priebus’u, Beyaz Saray’dan son dönemde dışarıya bilgi sızdıranlardan biri olmakla da suçlamıştı. 28 Temmuz’da istifa eden Priebus’un, suçlamalar üzerinde görevinden ayrılma kararı aldığı iddia edilmişti.

Amerikan basını, Scaramucci’nin görevden alınmasına Trump’ın yakın adamlarından hiç birisinin itiraz etmediğinin de altını çizdi.

Beyaz Saray’da yaprak dökümü

Scaramucci’nin gitmesiyle birlikte Trump’ın ekibinden bu güne kadar ayrılanların sayısı 10’a yükselmiş oldu. İşte Trump’la yollarını ayıran isimlerin listesi:

1- Anthony Scaramucci, İletişim Direktörü - 31 Temmuz

2- Reince Priebus, Genel Sekreter 28 Temmuz

3- Sean Spicer, Beyaz Saray Sözcüsü 21 Temmuz

4- Mike Dubke, İletişim Direktörü 30 Mayıs

5- James Comey, FBI Başkanı 9 Mayıs

6- Katie Walsh, Genel Sekreter Yardımcısı - 30 Mart

Haberin Devamı

7- Preet Bharara, New York Federal Savcısı - 11 Mart

8- Michael Flynn, Ulusal Güvenlik Danışmanı - 13 Şubat

9- Sally Yates, Adalet Bakan Vekili 31 Ocak

10- Paul Manafort, Trump Kampanya Müdürü - 19 Ağustos