Gazete Vatan Logo

Öncelik kilo başı değeri 10 dolarlara çıkartmak

Başbakan Yıldırım, ihracatın kalitesini de artırarak kilo başına ihracatın değerini 2 dolarlardan 10 dolarlara çıkaracak yüksek teknolojik değeri olan ürünlere öncelik vereceklerini bildirdi

Öncelik kilo başı değeri 10 dolarlara çıkartmak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Genel Kurulu’nda 65. Hükümet Programı’nı sunarken, ekonomi alanında yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Güveni boşa çıkarmamak için aralıksız, yılmadan çalışacakları sözünü veren Yıldırım, şöyle devam etti: “Bu dönemde ülkemizin ihtiyaç duyduğu yatırım ve icraatları birer birer hayata geçireceğiz. 65. Hükümet icraatta kalite ve hızın artacağı, halkımızın beklediği çalışmaların geciktirilmeden yapılacağı, gerekli adımların atılacağı bir hükümet olacak, Yeni dönemde de reformcu bakış açımızı aynen devam ettireceğiz ve ülkenin önündeki ilerlemesini yavaşlatan bütün hukuki ve idari engelleri ortadan kaldıracağız.” Türk imalatına destek Son 14 yılda üst-orta gelir grubuna yükseltilen Türkiye’yi, üst-yüksek gelir grubu ülkeler arasına getirmeyi hedeflediklerini belirten Başbakan Yıldırım, “Bu dönemde bir yandan makro ekonomik istikrar ve kazanımları güçlendirirken, bir yandan da sektörel dönüşümlere odaklanmak suretiyle, büyüme potansiyelini daha yukarıya çekeceğiz” ifadesini kullandı. Yıldırım, önümüzdeki dönemde ülkenin kalkınmasına daha fazla ivme sağlayacak yüksek katma değerli alanlara odaklanacaklarını, imalat sanayiinde yenilikçi ve yüksek teknolojili sektörlere dayalı bir biçimde dönüşümü gerçektireceklerini bildirdi. Cari açığın kapatmanın en önemli yollarından birinin ihracatın artırılması olduğuna işaret eden Başbakan Binali Yıldırım, “İhracatı artırmakla kalmayacağız, aynı zamanda ihracatımızın kalitesini de artıracağız. Yani kilo başına ihracatımızın birim değerini 2 dolarlardan 10 dolarlara çıkaracak yüksek teknolojik değeri olan katma değerli ürünlere öncelik vereceğiz ve Türk imalatlarını destekleyeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Daha fazla işsize iş vaadi

YILDIRIM önemli gördükleri alanlardan birinin de istihdam olduğunu vurguladı. Başbakan Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu: “Amacımız yeni dönemde daha fazla işsize iş bulmak olacak. Bunun yolu da yatırımların hızlandırılması. Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere ülkemizin yatırım açığı bulunan bölgelerinde yeni bir programla devlet eliyle, özel sektör işbirliğiyle yatırımlar hayata geçirilecek, burada istihdam alanı oluşturulacak. Gençlerimizin terör örgütünün ağına düşmesine engel olunacak.”

Haberin Devamı

Gülümseten espriler

“Ulaştırma konusuna geldim, burayı atlayayım isterseniz” şeklindeki esprisi Genel Kurul’da gülüşmelere neden olan Yıldırım, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın, ulaştırma alanındaki icraatleri eleştirmesi üzerine de, “Haydar, merhaba. Hazırlığını iyi yap seninle işimiz var, hadi bakalım” dedi. Başbakan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve otoyolunun devamı olan 7 milyar liralık projeden bahsederken, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın, “İhaleyi kim aldı?” diye sorması üzerine de, “Merak ediyorsanız, karayollarına müracaat edin, ihaleyi kimin aldığını öğrenirsiniz” dedi ve ekledi: “Musa, acele etme daha siftah, Bekle, daha çok muhabbetimiz olacak.”